sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Cămin studențesc, închis pentru modernizare

Căminele Universității din Craiova sunt pregătite să primească studenții, tinerii urmând să rezolve problema cazărilor la finele acestei săptămâni. Începutul acestui an universitar vine, însă, și cu o relocare a studenților. Potrivit reprezentanților Universității din Craiova, persoanele cazate în căminul 2 vor fi relocate în căminele 11, 12, 13 până pe 15 ianuarie, anul viitor. Locația din Campusul Agronomie intră în proces complet de modernizare.

Lucrările de reabilitare completă vizează nu doar clădirea căminului 2, locația urmând să aibă tocărie și mobilier nou. După modernizare, numărul studenților cazați într-o cameră va fi de trei persoane. În momentul afișării repartizărilor studenților în cămine, tinerii care până în anii anteriori au fost cazați aici vor știi în care dintre căminele 11, 12, 13 vor ajunge.

Taxa de cămin va fi redusă la o sumă stabilită de Consiliul de administraţie. Camerele căminului 2 intră în lucrări de modernizare completă, inclusiv a mobilierului şi tocăriei. După finalizarea lucrărilor, în camere vor fi cazaţi câte trei studenţi. La afişarea repartizărilor, se va comunica doar căminul, iar numărul camerei va fi comunicat ulterior”, au anunțat reprezentanții Universității Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceeași taxă de trei ani

Pentru anul universitar 2017-2018, numărul de locuri în cămine va fi ceva mai mic, în primă fază, cunoscut fiind faptul că în Căminul 2 sunt 420 de locuri. Vor rămâne, la dispoziția tinerilor, aproximativ 2700 de locuri. În ceea ce privește taxele de cazare, de exemplu, la căminele 6,7 și 8, suma lunară plătită de un student care este la buget, ajunge la 195 de lei. Taxa este aceeași de trei ani încoace, plătindu-se în plus utilitățile (consumul de apă și energie electrică). Pentru studenții care sunt la buget, taxa lunară este 195 de lei, la care se adaugă utilitățile.

De trei ani stau în cămin și plătesc aceeași taxă. Lunar, cu tot ceea ce înseamnă utilități, nu am plătit mai mult de 230 de lei. Sunt și situații când se ajunge la 250-280 de lei/lună, în funcție de consum. Este cazul altor colegi”, a spus Ana-Maria Cîrstea, studentă cazată în căminul 8 din cadrul Campusului Mecanică. Studenții de la taxă plătesc, lunar, 250 de lei, sumă la care se adaugă cheltuielile cu utilitățile.

Cantină, săli de lectură, rețea de televiziune și internet

Toate căminele craiovene dispun de săli de lectură pentru studenţi şi săli de tratament, iar căminele 3, 6, 7, 10, 12 şi 14 au spălătorii, unde sunt montate maşini de spălat cu cartele reîncărcabile şi jetoane, precum şi oficii de preparare a hranei, dotate la standarde europene. Toate locațiile sunt legate la reţeaua de televiziune prin cablu și la internet, campusurile fiind deservite de personal de îngrijire și întreţinere. De asemenea, campusurile Universității din Craiova beneficiază și de cantine, una dintre ele regăsindu-se în campusul Mecanică-incinta Căminului nr. 14.

Politica