O singură asociere de firme a depus ofertă pentru contractul ce vizează proiectarea și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada desfășurării lucrărilor la Casa Dianu, pe care Consiliul Județean Dolj își dorește să o transforme într-un Muzeul al Cărții și Exilului Românesc, cu bani europeni. Oferta are ca termen-limită de evaluare data de 9 octombrie, ora 18:00.
Licitația pentru contractul de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada lucrărilor pentru reabilitarea Casei Dianu, monument istoric situat pe strada 24 Ianuarie din Bănie, are o singură ofertă depusă.
Este vorba despre asocierea SC GETRIX SA Craiova – SC DANART IMPORT EXPORT SRL București, cu SC GETRIX SA ca lider de asociere. Oferta este completată și de cei șapte subcontractanți, SC GETRIX CAD SRL – Craiova, SC MEDIAN STRUCTURAL ENGINEERING SRL – București, OACHEȘ VALENTIN-PAUL PFA – Novaci, Gorj, SC ETALON SRL – Bobicești, Olt, SC MIRO GRUP SRL – București, SC AUDIT ENERGETIC SRL – Leamna de Jos, Dolj, și SC ARHILINE STUDIO SRL – București.
Contractul vizat de asocierea de firme are o valoare estimată de 381.574,02 lei fără TVA.
Consiliul Județean Dolj a semnat, la finele lunii iunie, contractul de finanțare pentru consolidarea și restaurarea acestei case, care va fi transformată, după încheierea lucrărilor, într-un Muzeu al Cărții și Exilului Românesc. Valoarea proiectului este de peste 4,5 milioane de euro, cu o confinanțare a Consiliului Județean de doar 2%.
Noul muzeu va beneficia de documentele și volumele de carte donate de academicienii Basarab Nicolescu, Dinu C. Giurescu și Dan Berindei, pentru care vor fi amenajate săli speciale. Muzeul va cuprinde și fonduri de carte, precum și mobilier ce au aparținut lui Mircea Eliade, biblioteca și fondul personal al lui Leonid Mămăligă, dar și Arhivele Cenaclului de la Neuilly și ale Asociației Hyperion.