Licitația pentru reabilitarea Colegiului Național „Carol I” a fost anulată, marți, la mai bine de o săptămână de când primarul Craiovei anunța acest fapt, odată cu deschiderea anului școlar. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice, procedura apare anulată pentru că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă. La licitație se înscriesese un singur ofertant, însă tentați au fost mai mulți, așa cum se arată în sumarul achiziției, postat în SEAP în data de 19 septembrie, data oficială a anulării licitației.
Procedura de achiziție pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului Național „Carol I” (corpul central) și ale Operei Române Craiova (proiectare plus execuție) a fost anulată, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la mai bine de o săptămână de când primarul Mihail Genoiu anunța asta la deschiderea anului școlar, în data de 11 septembrie. Primarul a reluat ideea și miercurea trecută, în cadrul unei conferințe de presă.
„Licitația pentru Liceul „Carol I” a fost anulată din cauza faptului că procedura nu a fost respectată în totalitate. La ora aceasta se reîncarcă documentația pe SEAP pentru a se începe o nouă procedură. Avantajul este că, la ora asta, documentația este verificată de ANAP, nu mai trebuie să treacă prin toate acele etape de verificare și începe direct depunerea ofertelor”, anunța primarul Craiovei, Mihail Genoiu, în conferința de presă amintită.
Până la urmă, data anulării licitației este 19 septembrie, iar la motivele anulării, în SEAP, se notează că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. În conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1), lit. a), din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura de atribuire a fost anulată”.
11 firme interesate, în total
Reamintim că asocierea de firme COSTRUCȚII ERBAȘU SA (București) – SC EURAȘ SRL (Satu Mare) – SC DELTA ACM 93 SA (București) – SPA INOVATIONS SRL (București), cu CONSTRUCȚII ERBAȘU SA ca lider de asociere, fusese singura care depusese ofertă la această procedură. Consorțiul de firme avea și doi subcontractanți, RCH CON INSTAL SRL (Călărași) și SC CONCIVIC SRL (Slobozia). Oferta, însă, nu a fost conformă, astfel încât autoritatea contractantă a decis să anuleze procedura.
Asta nu fusese, însă, singura societate interesată de contract. Alte zece firme se mai înscriseseră, fără a depune, însă, oferte. Este vorba despre IMPEX ROMCATEL CERCETARE PROIECTARE S.A., CONEST S.A., RECON S.A, PALEX CONSTRUCTII INSTALATII S.R.L., CONSTAL INCO SRL, VICTOR CONSTRUCT S.R.L., SCIT IMPEX S.R.L., ROCOM SRL, Metroul și Concelex Engineering S.R.L.
Sumarul achiziției, care conține și numele firmelor enumerate mai sus, a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în data de 19 septembrie.
Lucrarea pentru reabilitarea și consoldirea corpului central al Colegiului Național „Carol I” și ale Operei Române Craiova este estimată la 27.284.744,15 lei fără TVA (32.468.845,54 de lei cu TVA), adică echivalentul a 5.996.515,27 de euro fără TVA, cu un termen de execuție de 30 de luni (proiectare, execuție și autorizare ISU).
Reamintim că această primă procedură de achiziție a fost lansată la finele lunii iunie, în condițiile în care documentația de atribuire pentru reabilitarea și consolidarea clădirii ce adăpostește Colegiul „Carol I” a fost respinsă de două ori de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, o dată în luna mai și o dată în luna iunie, din motive de neconformitate în raport cu prevederile legale privind achizițiile publice.