48 de familii fără venit stabil din Caracal beneficiază de reabilitarea acoperişului blocului în care locuiesc, situat în cartierul Carpaţi, lucrările fiind finanţate în cadrul unui proiect cofinanţat printr-un grant de la Guvernul Elveţiei.
Este vorba despre reabilitarea celui de-al doilea acoperiș al blocului situat în Cartierul Carpați din Caracal, după ce primul a fost renovat în urmă cu doi ani.
Proiectul este desfăşurat de Asociația Future Impact, în parteneriat cu Habitat For Humanity România și Primăria municipiului Caracal. Acțiunea de reabilitare face parte din proiectul „zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune”, proiect co-finanțat printr- un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Imobilele sunt situate la ieșire din municipiul Caracal spre Slatina, fiind de fapt primele blocuri construite în localitate, în anul 1940.
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Future Impact, din anul 1940 și până în anul 2014 nu a fost executată nicio lucrare de modernizare sau reabilitare a construcției drept pentru care acestea au ajuns într-un stadiu avansat de degradare.
În anul 2014, odată cu semnarea Acordului de Parteneriat dintre Consorțiul proiectului zefiR cu Primăria municipiului Caracal s-a demarat procesul de dezvoltare comunitară, în cadrul căruia s-a început și reabilitarea acoperișului celor două blocuri.
Aici locuiesc 48 de familii (un singur bloc are 24 de apartamente), majoritatea fiind de etnie romă, mulți dintre aceştia neavând nici un venit stabil, cu excepția unor drepturi și servicii de asistență socială (ajutor social, alocație, cantină socială). Situația lor financiară este și principala cauză pentru care nu au putut să investească în reabilitare.
Conform declarațiilor date de Alex Sbîrcea, reprezentantul Habitat for Humanity România, responsabil cu reabilitarea blocurilor de pe strada Carpați, lucrarea se va finaliza în luna octombrie a anului curent.
Asociaţia Future Impact este o organizație formată din membrii Grupului de Inițiativă Local, grup informal care a luat naștere în procesul de dezvoltare comunitară demarat de proiectul „zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune ”, în anul 2013. Asociația s-a implicat în scrierea și implementarea de proiecte în mai multe domenii precum educație, sănătate, locuire.