Muzeul Olteniei organizează sâmbătă, 16 septembrie, cu ocazia evenimentului cultural european „Journees Europeennes du Patrimoine – Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP)”, o suită de acțiuni culturale menite să ofere craiovenilor ocazia de a descoperi aspecte inedite despre monumente istorice și situri/zone naturale protejate, din zona Olteniei, mai puțin cunoscute sau neaccesibile publicului larg.
Întrucât tematica recomandată de Consiliul Europei pentru ediția ZEP 2017, se referă la „Patrimoniu cultural-Natura -Armonii”, specialiștii instituției muzeale vor valorifica obiective importante din peisajul cultural local, relevând contribuția activă a comunității și administrațiilor locale/județene la buna administrare, gestionare și valorificare a patrimoniului material/imaterial în raport cu mediul natural.
În acest context, cei interesați sunt așteptați, sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11, la Secția de Științele Naturii Craiova (str. Popa Șapcă nr. 8), pentru a beneficia de comunicări interactive axate pe tematica „monumentelor/siturilor naturale din Oltenia” în cadrul unor vizite ghidate, în regim de gratuitate, în spațiile expoziționale ale secției.
De asemenea, Secția de Etnografie – Casa „Bănei” va marca evenimentul cultural european prin realizarea unei prezentări inedite cu privire la istoricul clădirii – vechi monument de arhitectură brâncovenească și cea mai veche construcție civilă din Craiova, evidențierea eroilor și evenimentelor istorice ce au marcat transformarea sa până la momentul în care, în anul 1966, a devenit locație muzeală găzduind Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei.
Acțiunea va avea loc în ziua de sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11.00.