luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Ridicările de mașini încep și nu prea

Ridicările de mașini din municipiu ar începe să fie făcute odată cu punerea în funcțiune a parcării cu plată prin SMS din zona centrală, după cum a declarat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Am ținut ca aceste activități – cred că am mai spus asta -, ridicarea mașinilor și parcarea cu plată din zona centrală să înceapă în același timp, pentru a avea eficiență maximă. Se lucrează la strada A.I. Cuza, am dorit ca această reabilitare să se facă în perioada vacanței și pe undeva prin luna septembrie se va începe cu toate odată. Adică se va finaliza A.I. Cuza, se va începe cu parcarea cu plată în zona centrală și, concomitent, și cu ridicarea mașinilor”, a spus primarul în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri.

Până va începe activitatea de ridicare, orașul rămâne sufocat de mașini, și nu doar în zona centrală. Vorbim despre zonele cu piețe, cu spitale și mai ales despre stațiile de autobuz din oraș, care au devenit parcări. Întrebat și despre mașinile care nu sunt în zona centrală, Genoiu a precizat că de îndată se va începe activitatea „în tot orașul, unde mașinile sunt lăsate cel mai alandala”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atunci va fi momentul în care se pornește, nu o să stea toată ziua să ridice mașini din zona centrală. Din ceea ce știm de data trecută, Tavi Mateescu, directorul Poliției Locale, avea o vorba. Era suficient să lase cârligul de la mașină ridicat, că nu mai parca nimeni pe zece străzi de jur-împrejur. Cu această mașină se va începe în tot orașul, unde mașinile sunt lăsate cel mai alandala, urmând ca licitația să își producă efecte și, în momentul în care s-a finalizat, să intre și celelalte două mașini. Eu zic că, pe măsură ce acest lucru va apărea în oraș, lumea o să înceapă să înțeleagă că e preferabil să nu dai banii ăștia și, ușor-ușor, nu o să mai fie atât de multe cazuri de parcare alandala din oraș”, a mai precizat primarul Craiovei.

Reamintim că RAT SRL a închiriat o autoutilitară pentru ridicat mașinile parcate neregulamentar, care ar urma să ajungă la societate la data de 16 august. În paralel, RAT SRL are în desfășurare achiziția a două astfel de autoutilitare.

Două treceri de pietoni de pe A.I. Cuza devin una singură

Strâns legată de cele două activități – ridicarea mașinilor și parcarea cu plată prin SMS – este și reabilitarea străzii A.I. Cuza. Conform primarului Mihail Genoiu, cele mai mari probleme sunt cu cablurile din subteran.

Este important să o terminăm cât mai repede, ne dorim să terminăm până la începerea școlii. Acum, când să urc înspre sala de conferință, erau constructorii jos care nu știau cum să mă prindă să-mi spună și mie cât de complicat este hățișul de cabluri de sub ceea ce au decopertat. Nu și-au închipuit să fie atât de multe cabluri și foarte multe dintre ele aproape lipite de pavele, necoborâte la adâncime. Sunt cabluri ale CEZ, au luat legătura cu ei, încearcă să găsească soluții. Acestea sunt neprevăzutele care pot să ne lungească. Eu sper ca, oricum, până în 15 septembrie să avem cel puțin partea de carosabil finalizată, să nu încurcăm circulația. Restul, cu trotuarele putem să o mai lungim. Dar constructorul ne-a adus asigurări că toată lucrarea va fi gata până în 15 septembrie”, a explicat Genoiu.

Acesta a reamintit că în cadrul lucrării se vor schimba trotuarele, pavimentul din pavele urmând să fie înlocuit cu granit, și se vor schimba stâlpii de iluminat, urmând să arate precum cei din Centrul Istoric. Mai mult, urmează să se modifice și trecerile de pietoni. Cea către strada Panait Moșoiu și cea de la Franolta vor fi eliminate, urmând să se facă una intermediară între ele, iar trecerile de pietoni și semafoarele vor fi inteligente.

Politica