Vineri, 11 august, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” va organiza cea de-a treia întâlnire educativă în cadrul proiectului „Clubul de lectură”. Proiectul se va derula până la finalul lunii august și reprezintă continuarea activităților de lectură desfășurate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în mod regulat, pe parcursul anului școlar. În cadrul celei de-a treia întâlniri, vor participa copiii de la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” Craiova.
În cadrul acestei întâlniri, Cristina Maria Gelep, voluntar al bibliotecii, le va prezenta copiilor povestiri adaptate din cea mai noua carte semnată de George W. Burns, „101 Healing Stories For Kids and Teens” („101 povești terapeutice pentru copii și adolescenți”). Anecdotele, relatările și metaforele acestui autor, clinician ca formație, oferă lecții și sugestii pentru găsirea de soluții la cele mai frecvente dintre problemele pe care le întâmpină copiii și adolescenții. Domolirea mâniei și păstrarea unui necesar echilibru, depășirea angoaselor, stărilor de anxietate și a episoadelor inexplicabile de furie sunt câteva dintre fenomenele pe marginea cărora George W. Burns își articulează ideile. Cartea este considerată o comoară pentru părinți și profesioniștii din sfera dezvoltării copilului deopotrivă. Pentru partea finală a acțiunii, păstrându-se structura întâlnirilor anterioare, copiii vor fi stimulați să comenteze și să dezbată principalele teme și subiecte de lectură.
„Cărțile de dezvoltare personală, de parenting și întreaga literatură de specialitate pe acest profil au câștigat foarte mult teren în ultimii ani. Fără să fie lucrări spectaculoase, de căpătâi, capabile, deci, să perturbe definitiv ierarhia în care beletristica deține, încă, primul loc, cărțile de dezvoltare au publicul lor. Un public inteligent, viu și ancorat în realitățile secolului pe care îl trăim. Faptul că cei mici sunt familiarizați cu o astfel de literatură, faptul că le sunt narate diverse narațiuni cu tâlc pe care, împreună cu voluntarul de proiect și bibliotecarii le dezbat mai apoi, e un lucru benefic. Sunt, fără doar și poate, numeroase exemplele și pildele care, aplicate în mod conștient, pot îmbunătăți și netezi diferite neimpliniri și eșecuri. Cărțile de dezvoltare nu pot fi rezumate doar la sintagma, așa cum în mod nedrept sunt taxate, rețete ridicole de fericire. Înlăturând ceea ce e de înlăturat și păstrând ceea ce e demn să fie păstrat, fiecare carte, indiferent de domeniu, îmbogățește și formează”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
„Clubul de lectură” va continua să se desfășoare în zilele de luni și vineri, începând cu ora 10.00, la American Corner/Mediatecă, până la finalul lunii august. Proiectul se adresează elevilor din ciclurile primar și gimnazial și este desfășurat de voluntarii Delia Marinela Radu si Maria Cristina Gelep. În cadrul fiecărei întâlniri va fi organizată și o expoziție de cărți pentru copii.
Birou Presă
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”