vineri, noiembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Spitalul municipal, recepționat

Spitalul municipal din Craiova, care a fost construit pe scheletul abandonat din cartierul Sărari, din zona Spitalului de Boli Infecțioase, a fost recepţionat. Aici urmează să fie mutate patru secţii ale Spitalului „Filantropia”, după ce obiectivul va fi transmis către unitatea spitalicească, la următoarea ședință de Consiliu Local, după cum spune primarul Mihail Genoiu.

Spitalul municipal din Craiova, a cărui construcție a demarat în luna aprilie 2016, a fost recepționat. Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, printr-o postare pe Facebook.

Astăzi (miercuri – n.r.) s-a finalizat recepția la noua clădire a Spitalului „Filantropia”. Urmează transmiterea în administrare către spital în ședința ordinară a Consiliului Local de luna aceasta”, a scris primarul pe rețeaua de socializare. Ședința de Consiliu Local de luna aceasta ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul municipal este printre puținele spitale care s-au construit în România după anul 1989. Lucrările au fost executate de asocierea de firme Recon SA – Getrix SA – GTX Proex Instal SRL – Electro Alfa Internaţional SRL, în cadrul unui contract cu o valoare de 33.615.422 de lei cu TVA, în care au fost incluse și dotările, și aparatura. După predarea construcțiilor către Spitalul „Filantropia”, aici urmează să fie mutate patru dintre secţiile unității spitalicești: Secţiile Medicală I, Medicală II, Medicală III şi Secţia Fizioterapie şi Urgenţă.

Scheletul de clădire din zona Spitalului de Boli Infecţioase fusese gândit, iniţial, ca un spital pentru bolnavii de SIDA, însă lucrarea a fost sistată din cauza lipsei de bani. După aceea, au existat mai multe tentative de a definitiva construcţia, tot cu destinaţie medicală, însă niciuna nu s-a concretizat. Până la urmă, în 2015, la inițiativa administrației Vasilescu, a fost lansată procedura de achiziție pentru construirea unui spital municipal.

Politica