luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Video/Condiții insalubre la Ambulatoriul Spitalului Filișanilor

Situaţie periculoasă la clădirea în care se află Ambulatoriul Spitalului Filișanilor (ex Policlinică), câteva cabinete ale medicilor de familie şi cabinete stomatologice. Nu se respectă nici o regulă împotriva riscului contaminării cu diverse bacterii.

Daniel BURCHEL

Ambulatoriul Spitalului Filisanilor, este unul insalubru. Clădirea arată că după război, fără geamuri și cu tencuiala căzută. Cabinete cu mobilier vechi, paturile pentru consultaţii pot fi considerate „antichităţi”, cu saltele de burete acoperite doar cu un cearceaf, grupuri sanitare insalubre. Pereţii sunt vopsiţi cu o vopsea care duce spre galben și doar faianţă mai este albă.

dsc01628

Ambulatoriul nu ar trebui să mai existe, darămite să mai primească bolnavi pentru consultaţii şi tratamente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asta se poate spune, pe scurt, despre clădirea în care funcţionează (autorizat şi acreditat) Ambulatoriul Spitalului Filișanilor. În acest loc nu lipsesc peisajele apocaliptice, iar cadrele medicale calificate încearcă să supravieţuiască, dotările moderne fiind doar în broşuri.

Pacienţii cu care am discutat susţin că în acesta clădire nu s-au făcut investiţii niciodată.

Sistemul sanitar este în anestezie totală. Unităţile sanitare sunt locuri ale morţii şi mizeriei. Nu este normal aşa ceva. Ministerele şi Primăria ar trebui să aloce bani pentru unităţile sanitare. Sunt doctori care vor să îşi facă meseria, dar nu pot, nu au cu ce. Nu au aparatură medicală, iar condiţiile de muncă sunt jalnice”, a povestit o pacientă.

dsc01632

Unul dintre medicii întâlniţi pe holurile ambulatoriului spunea: „Trebuia să fi venit luni, să ne fi văzut cum adunăm apă cu mopul, după potop”.

Managerul Spitalului Filisanilor, doamna dr. Niţulescu Ramona, a declarat ieri pentru Jurnalul Olteniei: „Încă din octombrie 2010 se încerca mutarea ambulatoriului într-o altă locaţie. S-a efectuat, la vremea respectivă, un studiu de fezabilitate pentru construirea acestuia, care a costat cca. 74.400 lei. Anul acesta s-au plătit încă 45.000 lei pentru reactualizarea acelui studiu de fezabilitate, iar Consiliul Local şi Primăria Filiaşi au depus, undeva în lunile aprilie-mai, o solicitare către Ministerul Dezvoltării pentru finanţarea construirii acestui ambulatoriu”.

dsc01624

Contactat telefonic, primarul oraşului Filiaşi, domnul Ilie Gheorghe Costeluş, a declarat: „Au început discuţiile în Consiliul Local pentru reabilitarea acestei clădiri. Discuţiile se poartă pentru previziunile bugetare ale BVC 2018. Sunt mai multe idei pentru reparaţia capitală a acestei clădiri”.

Cam aşa arată harta ruşinoasă a incompetenţei şi idolentei aleşilor locali care au condus urbea în ultimii 28 de ani, cei care sunt proprietarii clădirii.

Politica