luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii olteni, cei mai buni din regiune şi în top zece pe ţară

Procentul mediilor peste cinci, obţinut de elevii olteni la Evaluarea Naţională 2017, plasează judeţul Olt pe locul opt în ierarhia naţională şi pe poziţia întâi, în Regiunea Sud-Vest Oltenia, potrivit datelor remise de ISJ Olt.

78,92% dintre absolvenţii olteni de clasa a VIII-a au reuşit să obţină note mai mari de cinci, 10 dintre ei reuşind performanţa de a lua media 10. 46 dintre elevi au luat nota 10 la română, iar 85 au obţinut nota maximă la matematică.

Potrivit datelor remise de ISJ Olt, cele mai multe note sub cinci au fost obţinute la proba de matematică – 911, în timp ce la limba şi literatura română, 254 de elevi au luat note mai mici decât cinci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Absolvenţii de gimnaziu au la dispoziţie trei zile, începând de luni, pentru a se înscrie la liceu. Aceştia trebuie să completeze, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţi, fişele de înscriere cu un număr suficient de opţiuni, în ordinea preferinţelor. Pe 12 iulie se va face repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat.

Conform calendarului de admitere la liceu, vineri, 7 iulie, elevii îşi pot verifica opţiunile, înainte de introducerea în sistem.

În data de 12 iulie, are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani, până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018.

Pe 13 iulie se vor afişa, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Atunci, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în instituţia respectivă.

Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Politica