luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește pentru reabilitarea termică

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Bănie întrunește cele mai multe dintre solicitările Ghidului de finanțare pentru accesarea de fonduri europene privind reabilitarea termică, iar municipalitatea începe să pregătească documentele necesare. Sumele aferente documentațiilor vor fi votate joi de consilierii locali. Totodată, alte obiective sunt prezente pe lista pentru reabilitarea termică, având în vedere că, tot joi, va fi aprobat și Planul de Acțiune privind Energia Durabilă a Zonei Metropolitane, o condiție obligatorie pentru accesarea de fonduri europene pe axa privind creșterea eficienței energetice.

Municipiul Craiova intenționează să solicite finanțare nerambursabilă pentru „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparţinând sectorului Sănătate, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri publice.

Conform unui proiect de hotărâre supus votului consilierilor locali la ședința ordinară de joi, suma necesară pentru pregătirea documentației (ET+AE+DALI+documentații avize și acorduri) este de 530.000 de lei. Proiectul pentru Spitalul „Victor Babeș” face parte din Lista proiectelor propuse pentru finanţare în cadrul POR 2014-2020, alături de Spitalul Filantropia, Liceul Traian Vuia, Liceul Auto, Colegiul Naţional Gh. Chiţu şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, lista aprobată de Primarul Municipiului Craiova. Dintre acestea, a fost identificat pentru a finanţare proiectul „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparţinând sectorului Sănătate, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova” întrucât a întrunit cele mai multe dintre solicitările Ghidului de finanţare, în special datorită faptului că are o durata de funcţionare de 24 de ore din 24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Planul de Acțiune privind Energia Durabilă, supus votului consilierilor

Pe lista pentru reabilitare termică mai sunt menționate și clădiri precum Spitalul Clinic de Neurospihiatrie Craiova sau Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” – Secția Clinică Pediatrie și mai multe școli și grădinițe. Acestea sunt specificate la documentația atașată unui alt punct aflat peste ordinea de zi a ședinței de joi, care vizează aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă.

„Aprobarea de către Consiliul Local al Municipiului Craiova a strategiei intitulate „Planul de Acțiune privind Energia Durabilă al Zonei Metropolitane Craiova” reprezintă o condiție obligatorie pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de Grila CAE, precum și pentru trecerea la etapa de elaborare a documentațiilor tehnico-economice în vederea întocmirii și depunerii cererilor de finanțare”, se arată în proiectul de hotărâre. Obiectivul general al Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă al Zonei Metropolitane Craiova este reducerea consumului final de energie din surse convenţionale şi a emisiilor de CO2 generate, prin îmbunătăţirea eficienţei energetice şi valorificarea durabilă a surselor de energie regenerabilă.

Politica