luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

6.000.000 de euro pentru Colegiul „Carol I”

Primăria Craiova a înscris, în urmă cu aproximativ o săptămână, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, programul de achiziții pentru anul în curs. Pe listă se află și procedura pentru reabilitarea Colegiului „Carol I”, în valoare de circa 6 milioane de euro, care, conform SEAP, ar fi trebuit să demareze la data de 28 aprilie. Contractul nu a fost, însă, scos încă la licitație. Toate investițiile amintite mai jos urmează să fie suportate din bani de la bugetul local.

Municipalitatea din Craiova a postat, pe 4 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, programul de achiziții pentru anul 2017.

Cel mai important obiectiv de pe listă este, cu siguranță Colegiul Național „Carol I”, o clădire-emblemă a municipiului, care are nevoie urgentă de reabilitare. Conform estimărilor postate în programul de achiziții, contractul „Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I și Opera Română (PT+exec.)” se ridică la valoarea de 27.284.744,15 lei fără TVA, 32.468.845,54 de lei cu TVA, adică echivalentul a 5.996.515,27 de euro fără TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși data estimată de lansare a procedurii este trecută ca fiind 28 aprilie 2017, în SEAP nu a fost postată încă această procedură. Ca dată de finalizare, adică de desemnare a câștigătorului, autoritatea contractantă a estimat data de 16 octombrie a anului în curs.

Conform primarului interimar al municipiului, documentația pentru Colegiul Național „Carol I” va fi transmisă zilele acestea către SEAP, ca mai apoi să treacă un termen de zece zile până când procedura să devină publică.

Cele două clădiri ale primăriei ar putea avea un constructor, la sfârșitul anului

Următorul proiect pe listă, ca valoare, este partea de execuție pentru reabilitarea sediului Primăriei Municipiului Craiova din str. Al. I. Cuza nr. 7. Aceasta este estimată la 4.791.252,5 euro fără TVA (21.800.678 de lei fără TVA și 25.942.806,82 de lei cu TVA). Acest proiect nu va începe, însă, curând, municipalitatea estimând ca licitația să demareze la finele lunii august și să se încheie la mijlocul lunii decembrie a acestui an.

În completarea acestui proiect, cu aceleași date de lansare și încheiere a procedurii, vine și reabilitarea clădirii fostului hotel Palace, care aparține tot Primăriei Craiova. Aici, prețul pentru execuție este de 17.372.462 de lei fără TVA (20.673.229,78 de lei cu TVA), adică 3.818.039,6 euro fără TVA.

Un alt proiect destul de valoros este și stadionul de atletism, a cărui documentație a fost refăcută pentru ca obiectivul să poată găzdui și competiții internaționale, exclusiv pe partea de atletism. Valoarea acestui contract este estimată la 3.439.343,48 de euro fără TVA, adică de 18.553.975,23 de lei cu TVA. Conform datelor din programul de achiziții, licitația ar trebui să demareze la finele acestei luni, pe data de 30, și să se încheie pe 30 noiembrie 2017.

PUG-ul Craiovei, în sfârșit actualizat?

Important și deloc de neglijat este procedura pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Craiova, urmând ca, în acest caz, să se apeleze la un concurs de soluții urmat de o procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Valoarea estimată a contractului este de 1.629.287,96 de euro fără TVA (8.802.778,91 de lei fără TVA). Licitația ar fi trebuit să demareze chiar ieri, 15 mai, conform datelor din programul de achiziții, și să se încheie la 29 septembrie 2017.

Actualul PUG al Craiovei este în vigoare până la data de 30 decembrie 2018, el fiind prelungit ultima dată pentru o perioadă de trei ani.

Planul urbanistic general are caracter director şi de reglementare operaţională. Fiecare localitate trebuie să întocmească Planul urbanistic general, să îl actualizeze o dată la câțiva ani şi să îl aprobe, acesta constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare. PUG-ul cuprinde reglementări pe termen scurt, la nivelul întregii unităţi administrativ-teritoriale de bază, cu privire la diverse aspecte, precum zonificarea funcţională în corelaţie cu organizarea reţelei de circulaţie, delimitarea zonelor afectate de servituţi publice, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare sau precizarea condiţiilor de amplasare şi conformare a volumelor construite, amenajate şi plantate.

Toate investițiile amintite mai sus urmează să fie realizate din fonduri de la bugetul local.

Politica