joi, noiembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Fostul președinte al CJ Gorj, condamnat definitiv

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a fost condamnat definitiv pentru fals în înscrisuri în formă continuată.

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, definitiv menținerea în întregime a sentinței dispusă de Judecătoria Târgu Jiu în octombrie 2016 cu privire la fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, acuzat de fals în înscrisuri sub formă continuată. Sentința de anul trecut a fost contestată atât de avocații lui Călinoiu, cât și de procurori. Instanța din Craiova a respins însă defintiv apelurile.

Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi apelantul – inculpat Călinoiu Ion, împotriva s.p.2486/25 octombrie 2016 a Judecătoriei Târgu Jiu. Menţine în întregime s.p.2486/25 octombrie 2016 a Judecătoriei Târgu Jiu. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obligă apelantul-inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 200 de lei. Definitivă”, a stabilit Curtea de Apel Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, Călinoiu rămâne cu pedeapsa de la Judecătoria Târgu Jiu: „Stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare în sarcina inculpatului Călinoiu Ion, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 326 Codul penal cu aplicarea art.35 alin.1 C.p.. În baza art.83 alin.1 din Codul penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 din Codul penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Pe durata termenului de supraveghere, Călinoiu trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Dosarul penal
care a dus la trimiterea în judecată și condamnarea lui Ion Călinoiu a fost întocmit la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după  ce acesta nu a menţionat în declaraţia de avere anumite sume de bani obţinute ca urmare a participării la un proiect educativ pe fonduri europene.
Potrivit inspectorilor de integritate, Ion C
ălinoiu a fost „expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (C.N.D.I.P.T.), în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012, şi expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social / expert consorţiul regional Sud -Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013”.
De asemenea, ANI sus
ţine că şeful CJ Gorj nu a menţionat în declaraţiile de avere, depuse la datele de 11 iunie 2013 şi 12 iunie 2014, veniturile obţinute în baza contractelor încheiate între acesta şi C.N.D.I.P.T., respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Astfel, spun inspectorii ANI, „au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii”. Călinoiu a declarat că este vorba despre o sumă de 800 lei pe care a omis să o declare.

Politica