luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii doljeni, în febra simulării examenelor naţionale

Aproximativ 15.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a din judeţul Dolj, au intrat, de luni, 13 martie, în febra simulărilor examenelor naţionale. Acestea au debutat cu examenul la Limba şi literatura română şi vor continua cu proba la Matematică (pe 16 martie) şi cu cea a alegerii profilului şi specializării, care va avea loc pe 17 martie, numai pentru elevii de clasa a XII-a.

Aşteptăm aproximativ 15.000 de copii din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a, la simularea naţională din zilele 13, 16 şi 17 martie. Prezentarea se face la unitate pâna la ora 8.30, iar simularea începe la ora 9. Obiectivul: acomodarea elevilor cu exigenţele unui examen naţional, dar şi nivelul cunoştinţelor la acest moment. Urmează analizarea rezultatelor la nivelul unităţii şi monitorizarea de către ISJ a unităţilor cu rezultate slabe şi absenteism scăzut! SUCCES, COPII!”, a scris pe pagina sa de socializare Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct, Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj.

La cel mai temut subiect, al treilea, elevii de liceu, au avut de redactat un eseu despre un text liric studiat. De asemenea, elevii care au participat la simularea Evaluării Naţionale, au avut un prim subiect ce a avut la bază un fragment din poezia lui Ion Pilat, “Toamnă la Miorcani”. Cel de-al doilea subiect al elevilor de clasa a VIII-a le cerea acestora să rezolve anumite exerciţii pe baza unui articol online, “O călătorie în jurul lumii prin intermediul pieselor de şah” şi redactarea unei naraţiuni de 150-300 de cuvinte despre o întâmplare petrecută în timpul unui joc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Subiectele simulărilor examenelor naţionale sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au menirea de a valorifica capacitatea elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi care au fost parcurse la clasă până la această dată. Corectarea lucrărilor se va face de doi profesori din unităţile de învăţâmânt în care elevii susţin simularea, pe baza unor bareme care vor asigura obiectivitatea notării lucrărilor.

Notele obţinute la aceste examenele se vor trece în catalog numai în cazul în care elevul va solicita acest lucru.

Modificări bacalaureat 2017

Examenul de bacalaureat a fost devansat cu o săptămână de către Ministerul Învăţământului. Faţă de anii anteriori, bacalaureatul din 2017 va începe cu o săptămână mai devreme, primele probe urmând a se desfăşura pe data de 6 iunie. Astfel, înscrierile pentru sesiunea de vară vor avea loc în perioada 22-26 mai 2017, faţă de 30 mai-3 iunie cum a fost anul acesta. Prima proba va fi susţinută pe 6-7 iunie 2017, faţă de 13-15 iunie cum a fost în 2016.  Rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie 2017, faţă de 16 iulie în 2016.

Ca urmare şi sesiunea de toamnă va avea loc mai devreme, în perioada 11-14 iulie se vor face înscrierile, iar pe 27 iulie se pot înscrie candidaţii care au promovat corigenţele.

Joi se finalizează înscrierea la clasa pregătitoare

Aproximativ 4.000 de părinţi şi-au înscris până acum copiii în învăţământul primar. Pe 16 martie, la ora 18, se va finaliza înscrierea în învăţământul primar, prima etapă, clasa pregătitoare.

Până în acest moment s-au înscris 3.770 de copii. În Craiova, 15 unităţi au înscris deja între 1 şi 80 de cereri peste numărul de locuri alocate.
În judeţ sunt 12 unităţi care au depăşit cu 1-3 cereri, locurile alocate. Joi, comisiile din fiecare unitate unde numărul de cereri este mai mare, vor trebui să analizeze criteriile generale şi specifice de departajare. Toate solicitările de modificare a planului de şcolarizare şi depăşirea numărului de locuri/clasă, se vor face doar în situaţii excepţionale în baza unei note clare de fundamentare asumată de directorul unităţii”, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct, ISJ Dolj.

 

Politica