luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Cornul, laptele și mărul, distribuite, mai devreme, în anul școlar 2017-2018

Consiliul Județean Dolj distribuie, în această perioadă, cornul, laptele și mărul zilnic preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial, atât celor de la stat, cât și din mediul privat. Ultimul contract atribuit a fost cel al fructelor, care s-a încheiat la data de 10 februarie. Reprezentanții autorităților județene spun că programul va continua și la anul, de data aceasta existând certitudini că produsele vor începe să fie distribuite mai devreme, în cel mai bun caz chiar de la începutul anului școlar.

Consiliul Județean Dolj a atribuit, în data de 10 februarie 2017, contractul pentru furnizarea și distribuirea fructelor proaspete (merelor), către societatea PRIORITAR IMPEX SRL, astfel că și distribuția acestora a început, chiar dacă, destul de târziu. Valoarea contractului este de 1.271.877,75 de lei fără TVA.

În ceea ce privește celelalte contracte, cel pentru furnizarea și distribuirea produselor de panificație a fost atribuit în data de 8 decembrie 2016, către ACHIZIȚIE ȘI DEZVOLTARE SRL, contra sumei de 1.377.422,85 de lei fără TVA, iar cel pentru furnizarea și distribuirea produselor lactate a mers către ALBALACT SA, la suma de 4.588.247,10 lei fără TVA, fiind primul contract atribuit dintre cele trei, în data de 16 noiembrie 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, pe ce perioadă se întind aceste contracte.

„Toate cele trei contracte au fost atribuite, atât pentru corn, cât și pentru lapte și fructe, trei firme diferite au adjudecat aceste contracte. Ultimul contract atribuit a fost cel al merelor, care s-a încheiat la 10 februarie 2017 și are un număr de beneficiari de aproape 59.300 de elevi din învățământul primar, gimnazial și preșcolar, atât cei din grădinițele de stat cât și din cele private, așa cum, de altfel, se întâmplă și la școlari. Sunt contracte pe perioade de 100 de zile, de 106 zile, în funcție de data atribuirii și, bineînțeles, de ziua în care se încheie anul școlar. Atunci încetează și contractele”, a explicat Oana Bică.

Ce ține în loc licitațiile și demararea lor?

În ceea ce privește demararea destul de târzie a lor, vicepreședintele CJ Dolj a explicat că sunt mai mulți factori de care depind atât lansarea acestor proceduri, cât și atribuirea contractelor.

La licitația pentru fructe a intervenit o schimbare care a dus la întârziere, și anume faptul că Guvernul a inițiat acest program și pentru copiii de la grădiniță, ceea ce a dus la modificarea întregii documentații de atribuire. Atât în ceea ce privește această licitație, cât și cele pentru corn și lapte, nu se pot lansa procedurile până când nu primim de la Inspectoratul Școlar Județean datele legate de numărul de beneficiari. Trebuie să ținem cont și de faptul că, de-a lungul licitațiilor, este nevoie să cerem clarificări de la ofertanți, există și contestații și toate aceste motive duc la întârzierile amintite”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică.

Aceasta a mai menționat că programul va continua și anul viitor și că există mari șanse ca produsele să fie distribuite încă de la începerea anului școlar.

Anul acesta am primit mai repede datele necesare lansării procedurilor, astfel că, sperăm ca, până la începutul anului școlar, să avem contractele semnate pentru cele trei categorii de produse”, a conchis Oana Bică.

Politica