sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Primarul Severinului vrea să facă minuni peste noapte

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, a votat bugetul pe anul 2017 într-o şedinţă extraordinară. Votul a fost unanim şi asupra capitolelor bugetare şi a finanţărilor acordate serviciilor subordonate. Direcţia de Asistenţă Socială, Poliţia Locală, Palatul Cultural, SECOM-ul şi SPAET sunt doar câteva din serviciile subordonate care şi-au primit bugetele pe anul în curs. De la Consiliul Judeţean Mehedinţi au venit, în plus, un milion de lei, dublu faţă de suma primită anul trecut. În opinia primarul Marius Screciu, şedinţa a fost una extrem de importantă, pentru că e vorba de proiecte foarte importante pentru municipiu şi pentru severineni, iar consilierii municipali au înţeles acest lucru şi au votat în unanimitate bugetul. Nu au lipsit, desigur, nici amendamentele aduse proiectului de buget de către consilieri. Printre acestea, regăsim două amendamente care vizează alocarea de fonduri pentru biserica din Schela şi pentru cea de-a zecea ediţie a Festivalului „Nicolae Labiş”.Odată cu aprobarea noului buget al municipiului Drobeta Turnu Severin, continuă proiectele de investiţii pentru dezvoltarea municipiului. Municipalitatea anunţă faptul că se vor reabilita foarte multe străzi şi se vor construi parcuri şi terenuri de sport, parcări noi şi se va continua introducerea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a anunţat, odată cu votarea bugetului pe anul 2017, demararea mai multor proiecte de investiţii, finanţate atât din programul Naţional de Dezvoltare Rurală, cât şi pe fonduri europene. Severinul a fost printre primele municipii care a depus documentaţiile la Ministerul Dezvoltării şi din banii care vor veni se vor reabilita drumurile din Schela Cladovei, Gura Văii, Dudaşul Schelei, Banoviţa şi mai multe colegii naţionale din municipiu. Pe fonduri europene se vor realiza mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi mai multe parcări. În zona ANL se va trece la reabilitarea căilor de acces şi se va construi o creşă. Majoritatea proiectelor sunt însă cu termen de cel puţin doi ani, deoarece deocamdată se semnează proiectele. La accesarea acestor proiecte şi la o bună perspectivă de dezvoltare a municipiului au contribuit şi consensul şi buna conlucrare a primarului cu consiliul local. Programul Naţional de Dezvoltare Locală pune la dispoziţia comunităţilor locale fonduri importante pentru investiţii necesare ce nu pot fi realizate din bugetele proprii. Banii sunt alocaţi pe baza unor proiecte foarte riguros documentate şi structurate pe nevoile reale ale comunităţilor solicitante.

Un serviciu din cadrul primăriei devine societate comercială

Policlinica Buna Vestire Craiova

Municipiul Drobeta Turnu Severin are încă mari probleme cu ceea ce înseamnă garanţia confortului termic. Dacă din această iarnă cu eforturi mari s-a reuşit asigurarea confortului termic cu multă greutate şi cu multe emoţii, nu se ştie exact ce se va întâmpla în viitorul sezon de iarnă. Una dintre soluţiile la care municipalitatea se gândeşte este transformarea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei Severin în societate comercială pe acţiuni. Pentru ca la iarna viitoare să nu se mai ajungă la situaţii extreme în ceea ce priveşte garanţia fermă a confortului termic, Primăria Severin face în această perioadă o serie de calcule pentru a găsi cea mai bună soluţie. Una dintre soluţiile dezvăluite de primarul Marius Screciu este şi transformarea SPAET în societate comercială pe acţiuni, pentru a avea mai multă liberate de mişcare în viitoarele relaţii contractuale necesare furnizării agentului termic.

O societate comercială are mai multe avantaje decât un serviciu public în subordinea Primăriei şi această transformare poate fi un pas înainte către o garanţie în plus că severinenii nu vor mai sta cu teamă la fiecare început de sezon rece.În noiembrie anul trecut, severinenii au trăit câteva săptămâni cu teama că nu vor avea căldură pe perioada iernii. S-au făcut atunci tot felul de artificii pentru a putea folosi capacităţile RAAN, societate aflată în faliment şi a fost nevoie de folosirea păcurei, un combustibil mult mai scump decât cărbunele şi gazul.

 

Politica