luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Avram Iancu, românul ce a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiintele Naturii găzduiește sâmbătă, 25.02.2016 , începând cu ora 10,00, o întâlnirea a publicului craiovean cu românul ce a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, Avram Iancu, din Petroşani!

Dar cine este AVRAM IANCU ?

astaDin cartea sa de vizită:

Policlinica Buna Vestire Craiova

-S-a născut in Petroşani în anul 1976. Este căsătorit, are trei fetiţe mici şi lucrează ca bibliotecar în oraşul său.

-Este campion naţional de arte marţiale.

-La a patra încercare a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii (62 km) in 18 ore de înot continuu).

-Intre 20 iunie şi 20 august 2017, va pune în operă o nouă premieră naţională şi mondială, respectiv parcurgerea înot (fără costum de neopren şi fără labe de înot) a celor 2860 km ai Dunării, de la izvoarele din M.Pădurea Neagră până la vărsarea în M.Neagră.

Veniţi sa-l cunoaşteţi personal pe acest român erou şi dacă se poate să contribuim şi noi în orice mod la reuşita lui, dedicată exclusiv mândriei de a fi român. Această întâlnire este o ocazie unică ce nu trebuie pierdută de cei ce apreciază performanţa sportivă şi patriotismul dus până la graniţa sacrificiului, a efortului şi curajului uman. Vă rugăm să confirmati la telefon sau pe e-mail intenţia dv. de a participa pentru ca organizatorii să adopte măsurile organizatorice ce se impun.

Organizatori:

– Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei

(Persoană de Contact: Aurelian Popescu – Tel:0728837862)

Asociaţia Veteranmont România (Persoană de contact:Constantin Brânzan – tel:0723122286; e-mail:[email protected]

”Voi înota 2860 de kilometri, 60 de zile încontinuu, cu o medie de 50 de kilometri şi 10 ore de efort, zilnic, fără costum de neopren. Voi străbate 10 ţări şi 4 capitale, fluturând drapelul patriei noastre de-a lungul întregului curs al bătrânului fluviu, între 20 iunie 2017 şi 20 august 2017. Şi ideea acestei noi provocări mi-a venit tot în bibliotecă. Am recitit romanul “Pilotul de pe Dunăre” a lui Jules Verne unde am redescoperit o poveste fascinantă”.

Doar doi pământeni au pus în practică gândul de a înota toată Dunărea. Este vorba de slovenul Martin Strel, care în anul 2000 a reuşit să ajungă la final, în 58 de zile, ajutându-se de costumul de neopren şi de labele de înot.

În 2006, canadianca Mimi Hughes, avea să înoate acelaşi parcurs! S-a folosit şi ea de costumul de neopren dar a renunţat la labele de înot. Pentru acest fapt, la capătul unui efort impresionant, ajunge la final, epuizată, după 90 de zile. Eu NU am să folosesc DELOC costumul de neopren şi nici labele de înot. În acest sens este o premieră mondială şi o premieră naţională absolută.”

 

Politica