luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Întâlnirile AmiTEA la Filarmonica Oltenia

FRIENDSHIP  SEASON
– it never gets old –

JOI,  23  FEBRUARIE  2017,  ORA  18:00
Întâlnirile AmiTEA
Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii „Oltenia”
Invitaţi:      MARIUS HRISTESCU (dirijor)
                    HECTOR PRIETO-SANCHEZ (bass trombone)
Moderatori:    CONSTANTIN SECARĂ- Musicolog
                          RAMONA BĂDESCU – PR Filarmonica “Oltenia”
Intrarea liberă
MARIUS  HRISTESCU
Marius Hristescu s-a născut la 29 septembrie 1975, la Craiova. A absolvit ”Liceul de Artă” din oraşul natal (1994), bucurându-se de îndrumarea profesorilor Mariana Ilie (pian), Florian-George Zamfir (teoria muzicii) şi Alexandru Racu (acompaniament). Pregătirea muzicală o continuă la Universitatea de Muzică din Bucureşti, unde studiază, în paralel, trei dintre secţiile acesteia: Compoziţie, Dirijat Cor Academic şi Dirijat Orchestră, fiind discipol al maeştrilor Ştefan Niculescu (compoziţie), Dan Buciu (armonie), Dinu Ciocan (contrapunct), Valentin Gruescu (dirijat cor academic), Ludovic Bács şi Petru Andriesei (dirijat orchestră). În anul 2000, absolvă cursul de studii aprofundate (master) – Stil şi Limbaj Compoziţional, la clasa Ştefan Niculescu.
Anul 1999 marchează începutul colaborării cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare în urma căreia a luat naştere proiectul ”Anotimpurile Poeziei Româneşti”. Prima parte a acestui proiect, ”Primăvara Simfonic”, a obţinut titlul de cel mai bun CD de muzică clasică al anului 2001, trofeu oferit la decernarea Premiilor Industriei Muzicale Româneşti (martie 2002).
Repertoriul abordat în concertele simfonice cuprinde o paletă stilistică diversificată – lucrări pornind de la perioada preclasică (Bach, Haendel, Gluck, Pergolesi), ajungând la cea clasică şi romantică, (Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn-Bartholdy, Ceaikovsky, Glazunov, Grieg), continuând cu Fauré, Chausson, Ravel, Vieuxtemps, Elgar, Orff, Enescu sau Milhaud.
Cea mai recentă apariție a sa într-un proiect de amploare a avut loc cu prilejul evenimentului muzical al anului 2016 în Oltenia, „Carmen – Rock Version”, pentru care a realizat, împreună cu trupa Concertino Accordion Band din Chișinău, adaptarea și reorchestrarea celebrei opere a lui Bizet, asigurând totodată și conducerea muzicală a spectacolului.

HECTOR PRIETO-SANCHEZ
Hector Prieto-Sanchez a început studiul muzicii în 1996, la vârsta de 11 ani, la Conservatorio Profesional de Música de Alcalá de Henares, sub îndrumarea profesorilor César Guerrero și Ricardo Lesmes. Este licențiat al Conservatorului Superior de Muzică din Salamanca (clasa prof. Rubén Prades, fost șef partida de trombon în Orchestra Națională a Spaniei), absolvind cu Premiul de Onoare.
În 2007, grație sprijinului oferit de familia sa, Hector Prieto-Sanchez și-a continuat studiile pentru o perioadă de doi ani la Conservatorul din Amsterdam (Olanda), cu Raymond Munnecom (solist instrumentist trombon bas la Royal Concertgebouw Orchestra). Ulterior a obținut o Bursă Fulbright de studiu în S. U. A., la Universitatea DePaul (Chicago, Illinois) și la Conservatorul de Muzică din San Francisco, la clasa prof. John Engelkes (interpret la trombon bas în San Francisco Symphony Orchestra), absolvind cu Premiul pentru Realizări excepționale.
Hector Prieto-Sanchez a fost profesor de muzică la Școala de Muzică din Aranda de Duero (2010), la Conservatorio Profesional de Almendralejo (2012), precum și profesor vizitator la Conservatoarele din Burgos și Salamanca. În Spania, coordonează frecvent în diferite orașe master-classes pentru interpreții la instrumente de suflat de alamă.
Din 2010, Hector Prieto-Sanchez studiază sub îndrumarea lui Konrad von Abel (fost asistent al lui Sergiu Celibidache la München Philarmoniker) dirijatul de orchestră și muzica de cameră, din perspectiva abordării fenomenologice. În prezent, își desfășoară activitatea ca interpret la trombone bas în Orquesta Sinfónica de Navarra (Pamplona).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica