sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Policlinica “Bunavestire” din Craiova, 20 de ani de activitate pentru sănătatea pacientului

Servicii de calitate, personal amabil şi condiţii de regim hotelier. De toate aceste beneficii au parte cei aproximativ 80.000 de pacienţi care vin să se trateze în cele patru locaţii ale Centrului de recuperare medico-balnear Top Med Bunavestire din municipiul Craiova şi municipiul Calafat. Tratamentul de care pacienţii acestui centru pot beneficia este unic în Oltenia, toate procedurile balneare şi medicale fiind reunite într-un singur loc, ceea ce îi scuteşte pe beneficiari de costurile suplimentare implicate de mersul în diverse staţiuni.

buna-vestire-4Peste 150 de angajaţi şi colaboratori îi aşteaptă pe pacienţi în cadrul celor 19 specialităţi clinice şi 13 specialităţi paraclinice de care dispune societatea, iar calitatea actului medical este inegalabil.

Tratamentul care se efectuează în aceste spitale prin bazele proprii de tratament, îmbină judicios tratamentul medical, fizic şi balnear, bazându-se pe procedurile balneare cele mai recunoscute în ţară şi peste hotare pentru rezultatele obţinute de-a lungul timpului. Ca şi concept nou, s-a introdus tratamentul balnear la domiciliu, adică s-a înlocuit deplasarea pacienţilor şi a însoţitorilor la sute de kilometri, în zonele unde se aflau factorii naturali sanogeni, prin aducerea acestora sau realizarea acestora în cadrul Bazelor de Tratament din Calafat şi Craiova. De exemplu, în loc să se efectueze tratament cu nămol sapropelic de Techirghiol şi Amara în staţiunile respective, am organizat efectuarea tuturor procedurilor de tratament pe bază de nămol prin aprovizionarea acestuia pe bază de documente de calitate şi folosirea sub formă de băi, împachetări şi oncţiuni în cadrul bazelor noastre de tratament”, a declarat Nicolae Cazacu, directorul policlinicii Buna Vestire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tratamentul medico-balnear se face în regimurile adecvate bolii şi pacientului respectiv: internare continuă, ambulatoriu sau internare de zi.

S-au selectat acele proceduri care au confirmat tratamentul bolilor de profil ce se tratează în staţiunile recunoscute precum Techirghiol, Amara, Covasna, Vatra Dornei, Olăneşti, Herculane, Căciulata, Călimăneşti sau Buziaş. Am introdus în tratamentul medico-balnear din cadrul Bazelor de Tratament din Calafat şi Craiova toate procedurile balneare importante recunoscute pentru eficienţa lor privind tratamentul bolilor reumatismale, articulare, posttraumatice, postoperatorii, respiratorii, metabolice, diabetice, cardiovasculare, neurologice etc.”, a mai spus directorul unităţii.

În cadrul celor două baze de tratament, care au o dotare de excepţie cu aparatură şi personal calificat, se efectuează tratament cu băi cu buna-vestire-2CO2 şi mofete cu CO2, specifice staţiunilor Covasna, Vatra Dornei sau Buziaş. Toate aceste tratamente se fac în urma unor ample investigaţii clinice şi paraclinice şi numai la recomandarea medicului specialist. În cadrul cabinetului de electoterapie se efectuează toată gama de curenţi şi unde precum şi tratamente cu laser sau băi galvanice. De remarcat sunt rezultatele importante obţinute ca urmare a utilizării sulfului şi ai compuşilor acestuia, ameliorarea afecţiunilor reumatice, articulare, dar şi reducerea hipoglicemiei în cazul unor pacienţi care suferă de diverse forme de diabet.

Am probleme cu coloana, am fost operat la Bucureşti şi apoi am venit acasă să fac recuperări. Este a treia oară când vin aici, am venit doi ani la rând şi anul trecut nu am mai venit pentru că m-am simţit bine după proceduri. Am neglijat anul trecut şi acum am venit din nou şi astăzi am făcut prima procedură şi mă simt bine. Până acum nu puteam nici să merg, nu puteam să mă odihnesc. De dimineaţă făcui interferenţiale, mesaj la picior, apoi la nămol, apoi la galvanice că nu am circulaţia bună şi apoi la parafină. Am venit şi eu şi soţia, iarna asta ne-a doborât, nu am mai putut să stau de dureri şi am venit aici pentru tratament că îmi spusese doctorul să mă duc să mă taie din nou. Sunt mulţumit până la Dumnezeu, din toate punctele de vedere, şi cu mâncarea, şi cu cazarea, cu tot”, a spus Anuţă Aurel un pacient de 67 de ani din Vârvoru de Jos, venit la centrul de recuperare medico-balnear din Craiova.

Rezultatele procedurilor aplicabile sunt confirmate şi de numărul mare de pacienţi din judeţ sau din afara judeţului, cele două spitale găzduind persoane din zone cu potenţial ridicat cum ar fi Bucureşti, Timişoara, Vâlcea, Argeş, Severin, Olt, Mehedinţi sau Vrancea.

Prima dată am venit aici acum trei ani pentru că nu mai puteam să ridic mâna stângă. Acum e a treia oară când vin. Medicii mi-au recomandat să vin o dată la şase luni pentru tratamentul de recuperare. Având multe probleme acasă, nu pot să respect această recomandare, dar o dată la un an de zile tot fac cumva şi ajung. Sunt de la Severin. Am venit acum trei ani, am plecat după 10 zile de tratament şi de atunci nu am mai avut nicio problemă cu mâna. Sunt cu soţia, ea are probleme cu reumatismul, dar aici facem toate analizele, te preia la internare unul dintre medicii care lucrează aici, te urmăreşte, îţi verifică analizele şi în funcţie de ce rezultă din analize şi în timpul tratamentului se fac şi modificări, adăugiri”, a spus un alt pacient.

Calitatea superioară a actului medical s-a realizat pe baza unei organizări riguroase. Personalul de specialitate, dedicat profesiei, dar şi condiţiile de spitalizare îi determină pe pacienţi să revină pentru tratament. În cadrul bazelor de tratament aceştia beneficiază de apă rece, apă caldă, căldură, climă, tv, frigider, lift, toate acestea orientate în vederea satisfacerii cerinţelor de tratament şi confort ale pacienţilor.

În ultimii doi ani am avut dureri de coloană cumplite, ajunsesem la Doreta şi sâmbătă fac 12 zile de când nu mai iau acest medicament şi mă simt foarte bine. E prima dată când mănânc în spital şi nu îmi iau mâncare de acasă. Aici am tot ce am nevoie”, a spus o altă pacientă.

Policlinica Bunavestire din Craiova a fost înfiinţată în 1997.

 

Politica