Peste 100 de salariați ai Întreprinderii de Drumuri și Poduri care vor fi disponibilizați din această lună au intrat în grevă, în dimineața de miercuri, informează Radio Târgu Jiu.
Oamenii au ieșit în curtea atelierului din Târgu Jiu și au acuzat actuala conducere că a adus firma Consiliului Județean în pragul falimentului. În plus, criterii după care a fost întocmită lista concedierilor a fost contestată. Cei care vor fi dați afară susțin că vor rămâne pe drumuri și nu vor avea cu ce să-și susțină familiile. Lucrează de zeci de ani în cadrul IDP și nu sunt siguri că vor găsi un loc de muncă în curând. De la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj vor pleca acasă, începând cu sfârșitul lunii februarie, 149 de angajați.
IDP este în subordinea Consiliului Județean. Oamenii au intrat în preaviz din data de 27 ianuarie, urmând ca pe 20 februarie să părăsească firma. Ninel Muja, vicepreședintele instituției, a explicat că s-a ajuns în această situație pentru că nu sunt contracte. O soluție pentru salvarea societății ar fi fost obținerea contractului de întreținere a drumurilor județene până în 2020. Nu a avut însă noroc pentru că acest contract a ajuns, în urma licitației, la firma Ydail din Turceni.
Muja dă însă asigurări că, în cazul în care firma va obține noi contracte și va fi nevoie de personal, angajații care urmează să fie dați afară în această lună vor avea prioritate la eventuale angajări.
IDP a participat la licitația organizată de Consiliul Județean și, după mai multe contestații, societatea câștigătoare a fost declarată Ydail. În schimbul a 38 de milioane de euro, aceasta se va ocupa de întreținerea și deszăpezirea drumurilor până în anul 2020. Oferta depusă de Întreprinderea de Drumuri a fost cu două milioane de euro mai mare. IDP a avut mari probleme financiare în ultimii ani, când a înregistrat pierderi importante.