luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Parcul „Romanescu”, gata de vizitat în această primăvară, susține primarul interimar

Primăvara acestui an va putea fi întâmpinată în Parcul „Nicolae Romanescu”, bijuteria Băniei, după cum au declarat reprezentanții municipalității. Constructorul care se ocupă de proiect a solicitat o prelungire de 23 de zile din cauza vremii reci, timp în care ar trebui să încheie lucrarea. Urmează, apoi recepția, care se preconizează a fi una de durată, având în vedere amploarea și complexitatea lucrărilor, însă autoritățile promit că locuitorii municipiului se vor putea bucura de această primăvară în Parcul „Romanescu”, recepționat în mod oficial.

Parcul „Nicolae Romanescu” din Bănie, supus unui amplu proiect de reabilitare, primul de la construcția acestuia, ar urma să fie gata în perioada următoare. Viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Mihail Genoiu, a explicat care este, în această perioadă, stadiul lucrărilor.

„Pentru Parcul „Romanescu”, așa cum am mai vorbit în 27 decembrie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, fiind definitivate și dispozițiile de șantier, și detaliile de execuție pentru gardul de la lebede și balustrada de la debarcader. Din cauza vremii reci nu s-a putut interveni și s-a solicitat, conform buletinului meteo de la ANMH, o prelungire de 23 de zile, până în data de 21 februarie, aproximativ, sper să nu mă înșel, timp în care ar trebui să se finalizeze. Asta dacă nu cumva un alt buletin meteo poate să mai ducă la o altă prelungire pentru că frigul încă persistă și sunt anumite lucrări care nu pot fi executate sub o anumită temperatură”, a precizat Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, legat de Podul Suspendat, care nu a fost inclus în proiectul de reabilitare, pe 13 februarie urmează să fie depuse, la Ministerul Culturii, spre avizare, Expertiza Tehnică și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție pentru acest obiectiv. Acesta ar urma să fie reabilitat din fondurile proprii ale municipalității.

Recepția „va fi destul de complicată”

Acesta a mai explicat că recepția va dura destul de mult, având în vedere amploarea lucrării, doar că iubitorii de plimbare și nu numai vor putea să se bucure cu siguranță, în mod oficial, de parc, în primăvară.

„Ulterior, va urma solicitarea recepției, care va fi destul de complicată, pentru că suprafața este foarte mare, trebuie verificate și camerele, și iluminatul, și aspersoarele, și multe lucruri incluse în proiect. Este o suprafață foarte mare. Dar asta înseamnă că în primăvara anului acesta, odată cu ghioceii și cu ce plante mai apar, o să avem și parcul deschis”, a mai precizat viceprimarul cu atribuții de primar interimar.

Proiectul de reabilitare a Parcului „Nicolae Romanescu”, unul cu fonduri de la Uniunea Europeană, a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2018, pentru ca banii europeni cheltuiţi până la 31 decembrie 2015 să nu fie pierduţi. Este vorba de finanţarea nerambursabilă primită în cadrul proiectului, în sumă totală de 13.722.877,09 lei (contravaloarea încasată a cererilor de rambursare nr. 1 şi 2).

Valoarea totală a contractului de lucrări pentru această reabilitare este de 47,3 milioane de lei fără TVA, iar de execuţie se ocupă asocierea de firme Mitliv Exim SRL – Civitas Systems SRL şi R&A Partners SRL, cu Mitliv Exim SRL ca lider de asociere. Proiectul se doreşte a fi o refacere a parcului precum îl văzuse, la început, arhitectul Eduard Redont. Acesta a şi câştigat, cu acest proiect, Medalia de Aur la Expoziţia Internaţională de la Paris, din anul 1900.

Politica