sâmbătă, decembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinţi: Reţele de hakeri anihilate de DIICOT şi BCCO

Procurorii DIICOT cu sprijinul poliţiştilor de la BCCO şi a celor din Direcţia de Operaţiuni speciale au pus coşul pe membrii unor reţele specializate în infracţiuni informatice din mai multe judeţe din ţară, pe Oltenia fiind vorba de judeţele Mehedinţi şi Vâlcea.

La data de 18.01.2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti  efectuează un număr de 30 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani. În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracţionale au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au  folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare. Ulterior datele preluate au fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupurilor au  achiziţionat produse de la diferite societăţi comerciale din S.U.A., Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie. Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-au  efectuat în România. Din activitatea infracţională, suspecţii au obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia şi Slovacia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Politica