Lapte în şcoli şi grădiniţe, din 12 decembrie. Cornul mai aşteaptă

Jurnalul Olteniei
4 Min Read

Consiliul Judeţean Dolj a atribuit contractul pentru furnizarea de produse lactate pentru preşcolarii şi elevii din judeţul Dolj. Acesta a fost câştigat de către SC Albalact SA, la o valoare semnificativ mai mică decât cea estimată de către autoritatea judeţeană. Distribuirea produselor lactate în şcolile şi grădiniţele din Dolj va începe din data de 12 decembrie, iar laptele va fi distribuit de sine stătător, nemaiaşteptându-se şi finalizarea licitaţiei pentru corn.

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a atribuit contractul „Furnizarea şi distribuirea produselor lactate pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, pentru anul şcolar 2016-2017 din judeţul Dolj” către societatea SC Albalact SA. La licitaţia estimată la 7.623.505,50 lei fără TVA de către CJ Dolj, s-au înscris doi ofertanţi, însă Albalact a câştigat cu oferta cea mai mică, de 4.588.247,10 fără TVA.

Laptele, distribuit fără corn

Laptele din programul „Cornul şi laptele” va începe să fie distribuit în şcolile şi grădiniţele din Dolj începând cu data de 12 decembrie, însă fără corn, după cum au explicat reprezentanţi ai autorităţii judeţene. Licitaţia pentru produsele de panificaţie este încă în desfăşurare.

Conform anunţului de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, laptele ar urma să ajungă la 60.146 de beneficiari.

Se vor furniza lapte tratat termic UHT în ambalaje de 200 ml/unitate precum şi produse din lapte fermentat care conţin cel putin 90% din greutate lapte tratat termic: iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir”, se arată în SEAP.

Contestaţia de la corn, respinsă de CNSC

În ceea ce priveşte produsele de panificaţie, licitaţia este încă în desfăşurare, fiind şi contestată de către unul dintre ofertanţi. Conform SEAP, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins această contestaţie, la care ofertantul putea depune plângere în zece zile de la comunicare. În cazul în care acesta nu a depus plângere, se poate merge mai departe cu raportul procedurii, dar şi cu comunicările privind rezultatul procedurii, iar contractul se va semna după expirarea termenului legal de contestaţii.

Licitaţia pentru corn a fost lansată în data de 26 august. Valoarea totală estimată a acestui contract este de 3.252.695,68 de lei, iar valoarea maximă pe produs este de 0,32 de lei fără TVA. Cantitatea totală estimată de produse de panificaţie ce urmează a fi livrate este de 10.164.674. Cinci ofertaţi s-au înscris la această licitaţie.

Merele, în perioada de depunere a ofertelor

Un alt contract aflat în desfăşurare din acest program este şi cel privind furnizarea de fructe proaspete, mai exact mere, către elevii şi preşcolarii din Dolj. Licitaţia a fost lansată pe 23 noiembrie, iar obiectul contractului este furnizarea şi distribuirea în unităţile şcolare beneficiare din judetul Dolj a unui număr de 5.217.960 de mere, cu o greutate minimă de 100 grame. Cantitatea totală estimată a beneficiarilor este de 59.295, pe o perioadă de 88 de zile. Valoarea maximă/unitate de produs este de 0,33 lei/beneficiar/zi fără TVA, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.721.926,80 fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la data de 4 ianuarie 2017.

Distribuie acest articol