luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Șase foşti şi actuali aleşi locali din Oltenia, găsiţi cu probleme de ANI

 

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum şi pe cea de conflict de interese administrativ, în ceea ce îi priveşte pe şase foşti şi actuali aleşi locali din Oltenia.

Agenţia Naţională de Integritate a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, că a constatat starea de incompatibilitate, dar şi pe cea de conflict de interese administrativ, în ceea ce îi priveşte pe şase foşti şi actuali aleşi din Oltenia. Este vorba despre trei persoane din Vâlcea şi câte una din Gorj, Dolj şi Mehedinţi.

Eduard Vîrlan, fost viceprimar şi actual consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 iunie 2013 – 29 ianuarie 2014. Acesta a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliile de Administraţie ale Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea, Liceului de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea şi Clubului Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, acesta s-a mai aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 iunie 2013 – 26 iunie 2016, pentru că a deţinut, simultan, funcţiile de viceprimar şi şef serviciu (angajat cu contract individual de muncă) în cadrul Serviciului Verificare Cereri de Finanţare – Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vâlcea din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (actualmente Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vâlcea din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale).

Consilier local din Olăneşti, asociat al unei firme care a primit 22.000 de lei de la primărie

Tot din judeţul Vâlcea, de data aceasta din Băile Olăneşti, a fost găsit incompatibil şi fostul consilier local Valentina Ghimiş. Aceasta era asociat în cadrul unei firme în care, de asemenea, şi soţul acesteia era asociat şi administrator, iar între Primăria oraşului Olăneşti (în cadrul căreia deţinea calitatea de consilier local) şi societatea amintită, S.C. Giorgi şi Vali S.R.L, au fost încheiate contracte de prestări servicii în cuantum de 22.000 lei.

Nu în ultimul rând, consilierul local în cadrul Consiliului Local Horezu, Dumitru Drăgănescu, a fost găsit în stare de conflict de interese administrativ. Acesta a participat, deliberat şi adoptat o Hotărâre de Consiliu Local prin care s-a încheiat un act adiţional la un contract de concesiune cu o firmă la care acesta deţinea funcţia de şef de punct de lucru.

În exercitarea mandatului de consilier local, ca urmare a participării, deliberării şi adoptării unei Hotărâri a Consiliului Local privind aprobarea prelungirii „Contractului de concesiune a serviciului public de salubrizare al oraşului Horezu”, la data de 12 iunie 2014 a fost încheiat actul adiţional la contractul de concesiune între S.C. Urban S.A., în calitate de concesionar şi Consiliul Local al oraşului Horezu, în calitate de concedent, prin care se prelungeşte durata contractului până la data intrării în operare a SMID (Sistemul managementului integrat al deşeurilor), când încetează de drept (persoana evaluată deţine în cadrul S.C. Urban S.A. funcţia de şef punct de lucru Horezu, începând cu data de 1 mai 2008)”, se arată în comunicatul de presă.

Aproape un milion de lei de la Primăria Padeş, pentru societatea administrată de fiica unui consilier

În judeţul Dolj, Ovidiu Laurenţiu Răducanu, viceprimar al comunei Mârşani, a fost găsit incompatibil de către ANI după ce a fost, simultan, şi viceprimar, şi membru în Consiliul de Administraţie al Școlii Gimnaziale nr. 1 Mârşani. Incompatibilitatea a fost în perioada 25 octombrie 2012 – 29 mai 2013.

La Gorj, în comuna Padeş, consilierul local Ion Tuhaşu s-a aflat şi el în incompatibilitate, în perioada deţinerii mandatelor de consilier local. SC Ionelacom SRL, societate comercială la care fiica sa deţinea calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat nu mai puţin de 177 de contracte de furnizare de produse (achiziţii directe-facturi, în cuantum de 966.372,61 lei) cu Primăria Comunei Padeş.

Și consilier local, şi asistent personal în cadrul Primăriei

În cele din urmă, Sabina Dragotescu, fost consilier local al comunei Butoieşti, din Mehedinţi, a fost găsită incompatibilă în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 iulie 2016. Aceasta a deţinut, simultan, funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului (asistent personal în cadrul Primăriei Comunei Butoieşti).

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre toţi cei amintiţi, transmite ANI, Sabina Dragotescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Politica