sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Fostul patron al PSD Mehedinți a scăpat de ,,pripon”

,,De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu!” Mahărul mehedințean Adrian Duicu , marele boss de boss, fostul căpitan de județ social democrat poate acum să facă ce vrea după o serie de lungi interdicții date de instanțele de judecată pe timpul instrumentării dosarului său de corupție. Zilele trecute i s-a ridicat și măsura controlului judciar. De altfel dosarul baronului Adrian Duicu este judecat de celebra magistrată Costiniu Viorica , care i-a contrat de mai multe ori , cu succes, în timpul procesului, pe temuții procurori DNA! Așa că acum, în preajma alegerilor parlamentare , dar și a sărbătorilor de iarnă , Adrian Duicu are motive de bucurie. Însă e vorba de o bucurie ceva mai rezervată , căci , până la achitarea în care speră, cum speră orice inculpat, mai e cale lungă…

A fost scos și de sub control judiciar! În sfârșit a devenit și el liber ca pasărea cerului după luni de patimi și chin prin arest preventiv la ,,Beciul Domnesc” , arest la domiciliu și control judiciar. A început să răsară soarele și pe ulița lui în bătălia cu procurorii DNA care l-au trimis în judecată pentru fapte de corupție. A nu se crede că a a fost declarat nevinovat de către instanța de judecată. Nu! Procesul e pe rol și își desfășoară cursul firesc. Însă el nu mai are nicio interdicție și va fi judecat în stare de libertate! În cauză este vorba de un politician de calibru greu , fostul mahăr al PSDMehedinți, Adrian Duicu. Baronul Duicu, fostul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi fost președinte al PSD Mehedinți a fost scos de sub control judiciar de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă şi poate atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Adrian Duicu a stat 7 luni de zile în arest preventiv, 5 luni în arest la domiciliu iar din aprilie 2015 până în aceste zile a fost plasat sub măsura controlului judiciar.

Dosarul marelui boss, pe mâna celebrei judecătoare Costiniu Viorica

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adrian Duicu a fost trimis în judecată în iulie 2014 de procurorii DNA pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care trafic de influență, cumpărare de influență, folosirea influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic, dare de mită, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.În același dosar au fost trimiși în judecată Ștefan Ponea, fost șef al IPJ Mehedinți, Constantin Popescu, om de afaceri și președintele organizației municipale Orșova a PSD, Valentina Drăghia, administrator al unei societăți comerciale, Zenovia Elisabeta Rolea, președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mehedinți, Grigorița Feraru, consilier principal în cadrul CJAS Mehedinți, Doina Borugă, manager al Spitalului Județean de Urgență Mehedinți, Daniela Popescu, director executiv în cadrul CJ Mehedinți și președinte al CA al Spitalului județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Cristian Damian Stănoiu, avocat în cadrul Baroului Mehedinți. Potrivit DNA, în perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat față de Ștefan Ponea, când acesta din urmă era inspector șef al IPJ Mehedinți, faptul că are influență asupra mai multor funcționari publici (membri ai Guvernului, funcționari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, pe de o parte, și consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orșova, pe de altă parte).

Totodată, Adrian Duicu i-a promis lui Ștefan Ponea că își va folosi această influență pentru a-i determina pe funcționarii publici să facă acte care intră în atribuțiilor lor de serviciu.

În cazul membrilor Guvernului, funcționarilor publici din conducerea MAI și a șefului IGPR, Duicu și-a folosit influența să îl mențină temporar pe Ștefan Ponea în funcția de inspector șef al IPJ Mehedinți, iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcție de conducere în cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Direcției de Ordine Publică, precum și să numească o persoană din familia acestuia într-o funcție de conducere în Ministerul Public, susține DNA.

Extrem de important este faptul că în timpul procesului de la Curtea de Apel București, DNA a încercat de patru ori, fără succes, să o recuze pe celebra judecătoare Viorica Costiniu din acest dosar.

 

Politica