În Duminica a 24–a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Poiana Seciuri, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. La finalul celor două momente liturgice, părintele protoiereu Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbuneşti, a dat citire Actului de resfinţire din care a reieşit că Biserica închinată Sfintei Parascheva a fost ridicată între anii 1977 – 1979, fiind târnosită la data de 14 octombrie 1979 de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei. În ultimii ani au fost efectuate mai multe lucrări de renovare şi înfrumuseţare a sfântului locaş, cu ajutorul enoriaşilor îndrumaţi de preotul paroh Ion Adrian Popescu şi cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Bustuchin.
În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Olteniei a făcut referire la importanţa Bisericii în viaţa credincioşilor şi a detaliat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală. „Biserica este Casa Împăratului celui veşnic, care, aşa cum ne spune psalmistul, se bucură când vede pe copiii Săi împrejurul mesei. În această calitate, de fii ai Tatălui Ceresc, Biserica devine şi casa noastră şi în măsura în care iubim Biserica vom fi binecuvântaţi de Domnul, iar cei care o urăsc vor fi ruşinaţi de El. De aceea spunem că una singură, sobornicească şi apostolească este Biserica noastră ortodoxă, care a păstrat întocmai învăţătura de credinţă primită de la Mântuitorul Iisus Hristos şi o transmite mai departe, generaţie după generaţie. Nu vorbim de simple obiceiuri şi tradiţii, ci de o învăţătură şi o sfântă tradiţie pe care Sfinţii Apostoli au lăsat-o strămoşilor noştri care au zidit şi multe din locaşurile noastre de închinare şi rugăciune. Prin urmare, avem obligaţia sfântă de a purta grijă de tot ceea ce am primit ca moştenire, aşa cum se întâmplă şi în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu cu oameni credincioşi, care au ridicat şi ridică în continuare biserici închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi sfinţilor bineplăcuţi înaintea Domnului, rugători pentru noi înaintea Tronului ceresc”, a spus IPS Irineu.
La final, IPS Irineu i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit cu renovarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş şi i-a încredinţat că nicio faptă bună nu rămâne fără răsplată înaintea lui Dumnezeu. Pentru implicarea deosebită în realizarea acestei sfinte lucrări preotul paroh Ion Adrian Popescu a primit rangul bisericesc de iconom, iar alte cinci persoane au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.