luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Pregătiri pentru iarnă. Craiova se aprinde pe 1 decembrie

Primăria Craiova se va asocia cu o din firmă din Robăneşti, aşa cum a făcut şi acum doi ani, care să amplaseze un patinoar în Piaţa „Mihai Viteazul” din municipiu. Acesta va fi deschis pe 15 noiembrie. Totodată, în Centrul Istoric al municipiului va fi deschis şi un Târg de Crăciun, la fel ca anul trecut. Cu puţin noroc, până la mijlocul lunii noiembrie, Craiova ar putea avea şi un contract de deszăpezire, dacă licitaţia nu va fi contestată. În mod oficial, luminile de Crăciun se vor aprinde pe 1 decembrie, doar că, în acest an, acestea vor fi aprinse în tot oraşul, în acelaşi timp.

 

Primăria Craiova se va asocia cu o firmă din Robăneşti, Lets Skates SRL, care va amenaja un patinoar artificial în Piaţa „Mihai Viteazul” şi va suporta costurile cu utilităţile, întreţinerea şi exploatarea acestuia. Patinoarul ar urma să fie deschis de pe 15 noiembrie şi până pe 15 februarie 2017.

De asemenea, în urma asocierii, municipiul Craiova urmează să primească suma de 8.500 de lei, iar cetăţenii Craiovei vor beneficia de o serie de facilităţi, precum: Happy Hour – craiovenii vor avea acces gratuit pe patinoar, în intervalul orar 10.00-12.00, de luni până joi, în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 februarie 2017, în limita a 250 de persoane/oră; – În ziua de 24 decembrie 2016, un Moş Crăciun pe patine îi va bucura pe copiii aflaţi pe patinoar; – În ziua de 27 decembrie 2016, cei ce poartă numele de Ştefan/ Ştefania vor primi o intrare gratuită; – În ziua de 7 ianuarie 2017, cei ce poartă numele de Ion/Ioana vor primi o intrare gratuită”, se arată în proiectul de hotărâre supus votului consilierilor locali, la şedinţa ordinară de joi. Preţurile practicate ar urma să fie de 15 lei (cu patine proprii), 20 lei (cu patine închiriate), grupuri (10-15 persoane, 15 lei cu patine închiriate), abonament cu 10 intrări – 170 lei cu patine închiriate şi 125 lei cu patine proprii, iar grupurile de elevi organizate de şcoală ar urma să plăteasca 10 lei/persoană, cu sau fără patine, până în ora 16:00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom aprinde luminile pe 1 decembrie, doar că va fi gata tot oraşul”

Tot pe 15 noiembrie se declarase că  vor fi aprinse şi luminiţele de Crăciun în tot oraşul. Montarea lor a început deja de circa o lună, lucru care a părut destul de ciudat pentru trecătorii care vedeau, în luna septembrie, ornamente fixate în pomi. Municipalitatea a explicat că, dat fiind faptul că doar două echipe ale firmei către care a concesionat iluminatul public se ocupă de aceste ornamente, pregătirile au început mult mai devreme şi, se pare, vor fi gata mai târziu de 15 noiembrie.

Mai sunt elemente de montat. Peste o lună se va termina şi această activitate. S-au apucat mai devreme, în acest an, pentru că au doar două echipaje care montează. Și anul trecut au avut la fel, însă s-au apucat mai târziu, iar Calea Bucureşti a fost gata pe 15 decembrie. De data aceasta, vom aprinde luminile pe 1 decembrie, doar că va fi gata tot oraşul. Mai mult, în Centrul Istoric va fi organizat şi un Târg de Crăciun pe care sperăm să îl inaugurăm în acelaşi timp cu aprinderea luminilor”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Deszăpezirea, în evaluare până pe 10 noiembrie

Pe de altă parte, deloc de ignorat este contractul de închiriere a vehiculelor pentru deszăpezirea Craiovei, care încă nu există. De-abia la începutul lunii octombrie, Salubritate Craiova a scos la licitaţie, pentru suma cuprinsă între 1.563.408 şi 2.423.304 de lei fără TVA, închirierea a minim 36 şi maxim 55 de vehicule pentru deszăpezirea municipiului în această iarnă. Data limită de evaluare a ofertelor este 10 noiembrie, iar contractul ar urma să se desfăşoare în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017. Motivul pentru care procedura de licitaţie a fost demarată atât de târziu, spre deosebire de alţi ani, este că a trebuit refăcută documentaţia de atribuire conform noii legi a achiziţiilor publice.

Dacă licitaţia nu va fi contestată de un ofertant sau altul, contractul ar trebui să înceapă să îşi producă efectele din 15 noiembrie. Dacă, însă, ofertele vor face subiectul unor contestaţii, iar procedura se va prelungi şi, între timp, va începe să ningă, Salubritate Craiova are pregătite 41 de utilaje cu care să intervină pe drumurile publice. 

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent, SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 1.087 tone de sare, 754 metri cubi de nisip şi 8,3 tone de clorură de calciu. Societatea a demarat procedura de licitaţie pentru achiziţionarea a minim 2.000 tone şi maxim 6.000 tone de sare industrială pentru deszăpezire, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 3 noiembrie. Acordul-cadru ce urmează a fi încheiat pe o perioadă de 12 luni are o valoare estimată situată între 520.000 lei (cantitate minimă) şi 1.560.000 lei (cantitate maximă), fără TVA. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL a încheiat două acorduri cadru pentru furnizarea de cloruri de calciu (maxim 150 tone) şi de magneziu (din care mai pot fi achiziţionate maxim 30 tone). 

Politica