luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Poliţia Locală îşi face Birou de Supraveghere Video. Camerele din „Romanescu” nu vor funcţiona curând

Consilierii locali ai Craiovei au votat, marţi, într-o şedinţă-fulger extraordinară, aprobarea noii organigrame a Poliţiei Locale Craiova. Aceasta include, mai nou, şi un Birou Supraveghere Video Ordine Publică şi Circulaţie, care a fost infiinţat pentru dispeceratul de monitorizare a camerelor video din Parcul „Nicolae Romanescu”, dar care gestionează toate camerele video din Craiova. Camerele din parc, însă, nu vor începe să funcţioneze curând. Ele vor fi activate după încheierea recepţiei, iar aceasta este departe de a fi definitivată. Asta pentru că Ministerul Culturii nu a transmis nici până acum municipalităţii culoarea pe care o preferă pentru gardul de la lacul lebedelor.

Consilierii locali ai Craiovei s-au întrunit, marţi, într-o şedinţă extraordinară pentru a vota un proiect de hotărâre privind aprobarea noii organigrame a Poliţiei Locale Craiova. Numărul de posturi al Poliţiei Locale s-a micşorat cu două, după cum a explicat directorul acesteia, Octavian Mateescu.

Din nefericire, este o organigramă prin care s-a micşorat numărul de posturi al Poliţiei Locale. La începutul acestui an, când a fost aprobată organigrama Poliţiei Locale, aveam un număr de 324 de posturi. În urma unei adrese primite de la Prefectura Dolj, raportată la populaţia municipiului Craiova, a trebuit să reducem cu două posturi organigrama, astfel că în acest moment ne aflăm cu un număr de 322 de posturi”, a explicat directorul Poliţiei Locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Super dispecerat, dar nu se ştie când va funcţiona

Cu toate acestea, odată cu noua organigramă, consilierii au votat şi înfiinţarea unui Birou de Supraveghere Video Ordine Publică şi Circulaţie, aşa cum este el denumit. Acesta a fost înfiinţat, în principal, pentru a gestiona mai bine noul dispecerat care va monitoriza camerele video din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Noul Birou de Supraveghere Video a fost înfiinţat ca urmare a monitorizării Parcului Nicolae Romanescu, care urmează să se facă în curând, să fie inaugurat acel dispecerat cu camere de supraveghere. Am fost nevoiţi să îl înfiinţăm. După cum ştiţi, el este deservit de Poliţia Locală şi este amplasat în sediul Poliţiei Locale. Este un lucru binevenit, şi pe care îl aşteptăm de mult. Va fi monitorizat tot Parcul „Nicolae Romanescu”, tot ce înseamnă bunuri, alei, persoane care tranzitează acel parc. Va fi monitorizat iluminatul public din parc, temperatura, toate elementele pe care le poate dezvolta un astfel de dispecerat modern”, a explicat Octavian Mateescu.

Noul birou va gestiona atât dispeceratul nou înfiinţat, cât şi pe cel de pe strada Amaradia, care gestionează camerele video din centrul istoric al municipiului sau de pe marile artere, acolo unde sunt instalate astfel de sisteme.

Conform raportului ataşat proiectului de hotărâre, biroul nou înfiinţat va avea următoarea structură: „- 1 şef birou (post vacant); – 5 funcţii publice de execuţie, de poliţişti locali în care vor fi numiţi poliţişti locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe drumurile publice, respectiv Biroul Circulaţie”.

Acesta a mai spus că nu ştie exact când vor funcţiona camerele video, dar în mod sigur acest lucru se va întâmpla după recepţia lucrărilor de reabilitare a Parcului „Romanescu”.

Nu pot să precizez acest aspect, încă se lucrează la Parcul „Romanescu”. După recepţie, în mod sigur. Oricum, dispeceratul este ceva unic în Craiova, din ce am văzut că se montează acolo, cred că nu mai există în România un dispecerat la asemenea nivel de performanţă”, a conchis directorul Poliţiei Locale Craiova.

Gardul de la lacul lebedelor ţine în loc încheierea proiectului

Recepţia lucrărilor de la Parcul „Romanescu” este, însă, tot departe de a fi finalizată. Reamintim că, în luna aprilie, o comisie a Ministerului Culturii s-a deplasat la Craiova pentru a urmări modul de realizare a lucrărilor de reabilitare de la acest monument istoric. Tot atunci, s-a stabilit că reprezentanţii ministerului vor lua o hotărâre asupra culorii gardului de la lacul lebedelor, cu care nu fuseseră de acord, în primă instanţă, dar care exista în proiect, astfel, respectându-l. Comisia care trebuia să ia această decizie s-ar fi reunit în septembrie, însă, până în acest moment, după cum au explicat reprezentanţi ai municipalităţii, nu s-a transmis un răspuns privind culoarea gardului. Acest lucru este singurul rămas de executat din proiect şi lucrarea este, astfel, blocată. În concluzie, nu poate fi încheiată, recepţia nu se poate realiza, iar camerele video nu pot funcţiona.

Politica