sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. Stănescu deschide lista PSD la Senat. Cu cine defilează PNL?

Pesediştii din Olt şi-au stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Lista candidaturilor pentru Senat este deschisă de preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu. Acesta este urmat de medicul Renică Diaconescu, Cornelia Sulger, şefa OFSD Slatina, Ion Bozgă, medic veterinar, şi medicul Sorin Brătoi, directorul Spitalului Schitu-Greci.

Lista candidaturilor pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Florin Iordache, actualul preşedinte al Camerei, acesta fiind urmat de Dan Ciocan, Alexandru Stănescu, Marius Iancu, Felicia Man, Cătălin Grecu, Dragoş Drăghicescu şi Florin Dumitrescu.

Noi, conducerea, am avut consultări cu toate organizaţiile din judeţ. Să nu zic toate, pentru că tot înseamnă 100%, dar 98%, pentru că anumiţi colegi n-au fost în perioada asta aici, dar ne-am consultat cu ei telefonic (pentru că ni s-a părut de bun simţ să ne consultăm cu tot partidul, pentru că n-am vrut să facem un simulacru de voturi într-o sală mare cu 200 de oameni, ci am vrut să avem o consultare sinceră, ca toată lumea săşi spună punctul de vedere) şi toţi colegii mei, toţi preşedinţii de organizaţii şi-au spus punctul de vedere în ceea ce priveşte aceste propuneri pentru liste pentru Parlamentul României ale PSD – Filiala Olt”, a declarat Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acestea sunt însă propuneri. Validarea candidaturilor se va face în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Pe de altă parte, Stănescu a anunţat că fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Emil Albotă, s-a înscris în PSD.

Discutând de aproape trei luni, pot să vă spun că, de ceva timp, domnul Albotă Emil, fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, este membru al Partidului Social Democrat. El şi-a dorit să vină alături de echipa noastră şi ne bucurăm că oameni valoroşi vin alături de noi. Vedeţi că PSD-ul chiar are o echipă de oameni care vor să muncească, ce sunt serioşi, au coloană vertebrală şi şi-au propus să facă lucruri pentru judeţul nostru şi pentru România”,  a declarat Stănescu.

Andrei Iordache, urmărit penal… spre Senat

Peneliştii defilează spre parlamentare cu primari de orăşele şi comune, dar şi cu un fost manager de spital, urmărit penal în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt.

Astfel, primul candidat de pe lista pentru Camera Deputaţilor este Gigel Știrbu, în prezent deputat, urmat de primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu şi de primarul din Studina, Marian Vasile. La Senat candidează, în ordine, Ion Moisescu, zis Costel, preşedintele PNL Scorniceşti, Siminica Mirea, consilier judeţean, fost preşedinte PDL şi Andrei Iordache, fost uneperist, fost pesedist, fost manager al SJU Slatina. Acesta este urmărit penal pentru favorizarea infractorului.

Este vorba despre cauza disjunsă din dosarul în care preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu este acuzat de ucidere din culpă, cauză ce vizează înlocuirea unor probe de sânge.

Pe 3 octombrie 2013, Marius Oprescu a intrat cu autoturismul într-o căruţă, în apropiere de Piatra-Olt. Mai multe persoane au fost rănite, una dintre acestea decedând ulterior la spital. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge la spital, însă procurorii au stabilit că proba prezentată ca fiind a lui Oprescu era, de fapt, a unei alte persoane.
Procurorii au re
ţinut în rechizitoriul dezvăluit de concretinolt.ro: “Din buletinul de analiză  serologică  nr. 1305 din 24.10.2013 al I.N.M.L. „Mina Minovici” – Bucureşti a rezultat că  proba de sânge recoltată  la 3.10.2013, la Spitalul de Urgenţă  Slatina, pe care este înscris numele inculpatului Oprescu Marius – prima probă  – ora 20,45 aparţine grupei A, subgrupa A1, fiind diferită  de proba de sânge recoltată de la inculpatul Oprescu Marius, la data de 21.10.2013, care aparţine grupei 0. De asemenea, din Raportul de expertiză  nr. 2896929 din 7.11.2013 întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică  – Serviciul Biocriminalistică a rezultat că  proba a doua de sânge – ora 21,45 – Oprescu Marius recoltată  la 3.10.2013 a pus în evidenţă  un profil genetic ce aparţine unei persoane de sex masculin, necunoscută, diferită  de profilul genetic recoltat inculpatului Oprescu Marius la data de 21.10.2013”.

Sursa citată a mai arătat că persoana de sex masculin al cărei sânge a ajuns în flacoanele pe care era inscripţionat numele lui Oprescu era un pacient aflat la UPU în seara producerii accidentului, căruia i-au fost recoltate probe de sânge pentru analize.

Acuzaţiile aduse în acest caz sunt: Marius Oprescu – ucidere din culpă, vătămare corporală  din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice, şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei; dr. Andrei Iordache (la data faptelor manager al Spitalului Judeţean Slatina) – favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dr. Ecaterina Buzău – abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea    şi, respectiv, favorizarea infractorului, Maria Stanca (asistentă  medicală) – favorizarea infractorului.

Și candidatul PSD la Senat a avut probleme cu legea. Acesta a fost cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, care iniţial a fost închis. În 2015, printr-o decizia a Tribunalului Olt, dosarul cu pricina a fost redeschis, însă, potrivit unor surse, Paul Stănescu nu a mai fost vizat de anchetă.

În acest dosar, de corupţie sunt acuzaţi fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu, soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Șerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, ultimii patru fiind patroni sau acţionari principali ai unor firme care au derulat contracte cu Primăria Slatina.

Acuzaţiile procurorilor se referă la finanţarea ilegală a FC Olt Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, concesionarea serviciului de întreţinere a spaţiilor verzi din Slatina pe o perioadă de 30 de ani de către Primărie contra sumei de 8.000 miliarde lei vechi către o „firmă de casă”, dar şi contractarea mai multor lucrări supraevaluate de către SC Compania de Apă SA Slatina.

Fostul deputat de Olt Nicolae Stan, fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie în legătură cu contracte încheiate de Primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor de afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurenţiu Şerban şi Ovidiu Ramba. DNA Craiova a emis ordonanţă de netrimitere în judecată la sesizările şi reclamaţiile lui Nicolae Stan. Aceasta a atacat ordonanţa procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, în 2014, a respins plângerea formulată de Nicolae Stan şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

sursa foto: gazetanoua.ro

Politica