sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Maliborschi a luat măsuri urgente pentru încălzirea Spitalului Judeţean

Sisteme de încălzire electrică de mare putere tip ,,Perdele de Căldură” , aparate de climă ,,Inverter” achiziţionate în regim de urgenţă şi calorifere electrice pe ulei, toate racordate la o reţea electrică specială, vor face căldură în saloanele, secţiile şi holurile spitalului judeţean din Drobeta Turnu Severin în cel mai scurt timp posbil, câteva zile. Dacă vor exista în clădire temperaturi sub standardul de confort impus de DSP, managerul general a SJU Drobeta Turnu Severin, doctorul Victor Marinescu Maliborschi a anunţat în exclusivitate pentru ,,Jurnalul Olteniei” că vor fi deservite doar urgenţele medicale şi chirurgicale şi nu se va mai permite internarea pacienţilor cronici.

Pacienţii şi salariaţii din Spitalul Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin vor scăpa de frig şi vor beneficia de condiţii normale de confort termic ca urmare a unor măsuri speciale. Managerul unităţii medicale, doctorul Victor Marinescu Maliborschi a explicat, ieri, în exclusivitate pentru ,,Jurnalul Olteniei” că este vorba de sisteme de încălzire electrică de mare putere tip ,,Perdele de Căldură” sau aparate de climă ,,Inverter” achiziţionate în regim de urgenţă. Aceasta a ţinut să precizeze că toate acestea vor fi montate în cel mai scurt timp posibil în mod uniform în întreaga clădire a spitalului şi că în prezent se lucrează deja la o reţea electrică separată care să reziste la consumul mare de energie. Soluţia încălzirii cu gaz a spitalului era greu de pus în practică, într-un timp aşa de scurt mai spune managerul Maliborschi. ,, Suntem în imposibilitatea asigurării agentului termic pe gaz. Tehnic, conducta se află la o distanţă mare de spital, circa 2 km, ceea ce nu ne permite să o aducem într-un timp atât de scurt . Între timp am căutat şi alte soluţii de încălzire . Consiliul Judeţean Mehedinţi ne-a alocat 200.000 de lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a aparatelor de aer condiţionat, de climă, tip Inverter şi de aşazise perdele de păldură, tot sisteme de încălzire electrice. În acest moment perdelele de căldură sunt deja achiziţionate şi se lucrează la o reţea electrică separată pentru aceste aparate căci reţeaua veche nu va rezista”, a declarat managerul Victor Marinescu Maliborschi.

Aparatele electrice vor fi montate în mod uniform

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe fiecare din cele 3 tronsoane ale spitalului ce are 5 etaje, în holurile centrale şi în Blocul Operator se va monta câte un aparat electric tip ,,Inverter”. Iar aşzisele ,,Perdele de Căldură” vor fi amplasate la toate cele 4 intrări în clădire: la intrare în Urgenţe, la intrare în Ambulatoriu, la intrare Aparţinători, la intrare secţie ORL. Nu vor fi uitate nici saloanele cu pacienţii internaţi: ,, În salonele pacienţilor în care temperatura nu va fi conform standardului impus de DSP vor fi amplasate calorifere electrice pe ulei. Unele le avem mai demult altele le-am achiziţionat acum” ne-a mai spus managerul Maliborschi. În caz că temperaturile vor scădea foarte mult, conducerea SJU Drobeta Turnu Severin a anunţat că va deservi doar urgenţele medicale şi chirurgicale şi nu va mai permite internarea pacienţilor cronici.

Conducerea Spitalului din Severin, receptivă la semnalul lui Mîţu

Cu câteva zile în urmă directorul de la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi Ion Mîţu a somat practic conducerea Spitalului Judeţean să găsească o soluţie rapidă de încălzire a unităţii medicale şi arăta cu degetul către încălzirea cu gaze. Era , cel mai probabil, o presiune pozitivă, ca să spunem aşa , pusă pe conducerea spitalului, întrucât practic vorbind aşa ceva era imposibil. Cum necum, e bine că s-a făcut ceva bun pentru pacienţii care veneau cu o boală la spital şi riscau să se aleagă cu două. Iată semnalul public tras de directorul Mîţu în urmă cu câteva zile, la care managerul Maliborschi a fost receptiv.,,Am avut o şedinţă luna trecută la spitalul judeţean atât cu directorul cât şi cu şefii de secţii, am discutat despre acestlucru, cel mai important din punctul meu de vedere, termoficarea spitalului şi am cerut o soluţie alternativă de încălzire la spitalul judeţean. Repet, alternativă, pentru că pe mine nu mă interesează soluţia de încălzire a oraşului. Dacă, Domane fereşte, la soluţia de încălzire a oraşului se întâmplă o defecţiune 3 zile ce faci? Închidem spitalul. Deci în concluzie le trebuie soluţie alternativă mai ales că gazul este la 80 maxim 100 de metri distanţă de spitalul judeţean, ţeava de gaz. Am vorbit cu managerul spitalului, cu conducerea spitalului şi mi-au promis că până în 20 octombrie anul curentvor rezolva problema”, a declarat în urmă cu câteva zile directorul CJAS Mehedinţi Ion Mîţu. Acesta susţine că în cazul în care va constata că nu se respectă promisiunile va lua legătura cu şefii săi de la CNAS pentru a stabili clar sancţiunile aplicate: ,,Casa de Sănătate plăteşte servicii medicale de calitate conform legii 95 din anul 2006. Asta înseamnă că să ai un servicu medical de calitate , să ai şi căldură în spital. Adică nu poţi să ai servicii medicale de calitate la temperaturi de zero, unu sau două grade” a mai declarat Ion Mîţu. Repornirea Termocentralei de la Halânga-Romag Termo- pentru termoficarea întregului municipiu, a fost prognozată în prima decadă a lunii noiembrie. Cel puţin aşa a anunţat public primarul Marius Screciu. Edilul-şef a mai spus că materia primă pentru încălzirea cazanelor de la Romag Termo nu va mai fi cărbunele ci păcura.

 

Politica