marți, noiembrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj: ”ALDE nu este împotriva justiţiei şi nici împotriva DNA”

Declarația Copreşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu trebuie înţeleasă corect, așa cum a fost ea formulată.

Această declaraţie este o pledoarie pentru alegeri libere şi democratice.

Dacă politicul nu trebuie să interfereze în treburile justitţiei ( şi nu trebuie !) atunci nici justiţia nu trebuie să afecteze/influențeze procesul electoral şi rezultatul alegerilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Observăm repetarea unor coincidenţe privind multiplicarea demersurile justiţiei în perioade electorale. Aceste coincidenţe nasc suspiciuni legitime.

Mai mult, ele afectează încrederea opiniei publice româneşti în actul de dreptate prin lege (reamintim statistica EUROSTAT care arată că, dintre toţi europenii, românii şi-au pierdut cel mai mult încrederea în justiţie, în ultimul an, adică minus 13 procente!!!)

DNA pare că are are rolul de principal actor pe scena politică în apropierea campaniilor electorale. Am văzut acest lucru la campania pentru locale, îl vedem şi acum la cea pentru parlamentare.

DNA trebuie să fie, exclusiv, un instrument pentru înfăptuirea justiţiei, însă în ultima perioadă pare că e unul folosit pentru reuşita unor scenarii politice prezidenţiale.

Declaraţia – Apel a preşedintelui Senatului este una prin care se doreşte asigurarea unui mediu corect pentru o competiţie electorală între idei şi programe, în urma căreia românii să aleagă în cunoştinţă de cauză, conform propriilor lor convingeri.

Domnul Tăriceanu nu a îndemnat la boicotarea DNA. El a precizat limpede că, fiind vorba despre dosare care au stat la sertar ani la rândul înseamnă că nu este nicio urgenţă şi că ele pot să mai aştepte, astfel încât alegerile să se defăşoare NORMAL, urmând ca viitorul Parlament să se pronunţe pe aceste solicitări.

Parlamentul este şi trebuie să rămână instituţia reprezentativă a poporului român.

Cine a blocat DNA până acum să acţioneze în dosare privind fapte care s-ar fi petrecut acum 5-7-9 ani? De ce toate aceste dosare sunt înghesuite tocmai în campania electorală?!

Apelul preşedintelui Senatului nu reprezintă o blocare a activităţii DNA, ci doar o încercare, legală si legitimă, de normalizare a lucrurilor în preajma campaniei electorale.

DNA nu trebuie folosit ca un instrument pentru anumite forţe de a-şi promova candidaţii, ci trebuie să slujească, EXCLUSIV, intereselor justiţiei.

Politica