vineri, noiembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Conducerea Spitalul din Severin, somată de Mîţu să dea căldură la bolnavi

Termen limită dat de Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi pentru Spitalul Judeţean ! 20 octombrie 2016 este data limită până la care conducerea unităţii spitaliceşti trebuie să identifice o soluţie pentru racordarea la reţeaua de termoficare. Introducerea reţelei de gaz este cea mai la îndemână soluţie, în acest moment, pentru spital, conducta de gaze aflându-se chiar în curtea unităţii. ,,Am avut o şedinţă luna trecută la spitalul judeţean atât cu directorul cât şi cu şefii de secţii, am discutat despre acest lucru, cel mai important din punctul meu de vedere, termoficarea spitalului şi am cerut o soluţie alternativă de încălzire la spitalul judeţean. Repet, alternativă, pentru că pe mine nu mă interesează soluţia de încălzire a oraşului. Dacă, Doamne fereşte, la soluţia de încălzire a oraşului se întâmplă o defecţiune 3 zile ce faci? Închidem spitalul. Deci în concluzie le trebuie soluţie alternativă mai ales că gazul este la 80 maxim 100 de metri distanţă de spitalul judeţean, ţeava de gaz. Am vorbit cu managerul spitalului, cu conducerea spitalului şi mi-au promis că până în 20 octombrie anul curent face toate demersurile ca să dea drumul la căldură pe gaz”, a declarat directorul CJAS Mehedinţi Ion Mîţu. Acesta susţine că în cazul în care va constata că nu se respectă promisiunile va lua legătura cu şefii săi de la CNAS pentru a stabili clar sancţiunile aplicate: ,,Casa de Sănătate plăteşte servicii medicale de calitate conform Legii nr.95 din anul 2006. Asta înseamnă că să ai un servicu medical de calitate, să ai şi căldură în spital. Adică nu poţi să ai servicii medicale de calitate la temperaturi de zero, unu sau două grade” a avertizat Ion Mîţu.

Conducerea Spitalului ar urma să anunţe, vineri, decizia luată.

De precizat că nu numai pacienţii spitalului din Severin sunt nevoiţi să suporte frigul, ci şi elevii din unităţile şcolare, şi toţi locatarii din blocurile municipiului, care, din păcate, în această perioadă nu se pot racorda la reţeaua de gaze. Singura speranţă este repornirea Termocentralei de la Halânga la începutul lunii noiembrie aşa cum a promis primarul Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem în discuţii, studiem posibilitatea ca funcţionarea acestor echipamente să fie făcută pe păcură. Încercăm să găsim cea mai bună soluţie. În plus, încercăm să menţinem preţul gigacaloriei, dar pentru aceasta avem nevoie şi de sprijin de la Guvern”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul Marius Screciu.

De altfel, Primăria a preluat echipamente de la Romag Termo pentru a putea da drumul la căldură. Pentru aceasta, municipalitatea va plăti lichidatorului judiciar 700.000 lei pe lună.

În mod normal, fiind în faliment, nu aveam voie nici să închiriem, dar am obţinut derogare de la Adunarea Creditorilor, pentru că este o problemă socială. Foştii noştri salariaţi vor fi transferaţi pe SPAET. Municipalitatea nu ne va mai plăti nouă contravaloarea gigacaloriei, ci va trebui să asigure fonduri pentru plata salariilor şi pentru aprovizionarea cu combustibil”, ne-a declarat Remus Borza, lichidatorul judiciar al RAAN.

Politica