luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Importanţa Depozitului Ecologic Mofleni pentru judeţul Dolj

logo_ecosud 2056 × 778 (2) cGrupul Eco Sud S.A., lider pe piaţă de peste 14 ani, în tratarea şi eliminarea deşeurilor produse de populaţie în diverse zone din România, gestioneaza în prezent patru depozite ecologice de deşeuri (la Mofleni, Vidra, Teleorman şi Giurgiu) şi o cantitate zilnică de peste 2.300.000 kilograme de deşeuri produse de populaţie, pe o suprafaţă ecologică pentru gestiunea deşeurilor de peste 1.400.000 mp.

Depozitul Ecologic Mofleni, situat în zona de sud vest a municipiului Craiova, este un proiect Eco Sud, care face parte dintr-un contract de asociere cu Consiliul Local al Municipiului Craiova. Tehnologia depozitării la Depozitul Mofleni, respectă toate prevederile normativului tehnic privind stocarea deşeurilor şi funcţionează conform normelor Comunităţii Europene şi a legislaţiei române în vigoare.

Mofleni 5 300x258 1

De-a lungul vieţii, Depozitul Mofleni se dezvoltă etapizat, evoluând spre un număr de 30 de celule de stocare a deşeurilor. Acesta deţine mai multe sisteme, care asigură eliminarea în siguranţă a deşeurilor colectate: sistem de drenaj , bazine de colectare a levigatului (lichidul rezultat din descompunerea deşeurilor), sistem de colectare a gazelor de depozit (metan, dioxid de carbon, azot, compuşi organici volatile nemetanici). Alte dotări ale acestui depozit sunt zona de acces şi staţionare; cântarul şi echipamentul destinat cântăririi deşeurilor; cabina operatorilor; ateliere de reparaţii; echipamente de curăţare a roţilor utilajelor de transport deşeuri; zone de securitate pentru deşeurile care nu pot fi acceptate la depozitare; utilaje pentru tratarea şi depozitarea deşeurilor (buldozere, compactoare, excavatoare, dumpere, autocamioane şi autocisterne); staţii de epurare levigat şi gospodăria de carburanţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru minimizarea mirosului emanat din deşeuri, Eco Sud depune la Mofleni eforturi permanente de limitare a emisiilor: deţine un sistem complex care arde controlat gazele produse prin descompunere; deşeul compactat este acoperit cu material de construcţii şi pământ; bazinele cu levigat sunt acoperite permanent; ehipa administrativă a Depozitului Mofleni merge lunar pe terenul intermediar care separă comunitatea de spaţiul depozitului şi constată situaţia mirosului degajat; Eco Sud realizează analize care oferă indicii cu privire la intensitatea gradului de miros şi anume atunci când devine sesizabil şi produce disconfort olfactiv. În paralel cu toate aceste lucruri, în fiecare primăvară şi toamnă, se realizează plantare de perdea forestieră care înconjoară depozitul.

Mavrodin 4Din dorinţa de sustenabilitate, la Depozitul Ecologic Mofleni este planificată realizarea unei instalaţii de captare şi valorificare energetică a biogazului. Instalaţia va produce energie electrică din arderea biogazului generat de depozitul de deşeuri menajere. Această energie electrică va fi oferită gratuit de către Eco Sud atât şcolilor şi spitalelor din Craiova şi din judeţul Dolj, cât şi famililor defavorizate. Prin aceste acţiuni, Eco Sud doreşte să îşi aducă contribuţia în interiorul comunităţilor unde operează.

-articol publicitar-

Politica