sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Părinţi nemulţumiţi de condiţiile în care învaţă copiii lor

Mai mulţi părinţi ai căror copii studiază la Colegiul Naţional “Ștefan Velovan” din Craiova sunt nemulţumiţi de condiţiile în care învaţă copiii lor. Printre problemele cu care se confruntă părinţii este şi cea legată de faptul că micuţii, fete şi băieţi, sunt nevoiţi să folosească grupurile sanitare la comun. De asemenea, părinţii se plâng şi de faptul că nu sunt lăsaţi de conducerea unităţii de învăţământ să intre în curtea colegiului pentru a-şi ajuta copiii săşi ducă ghiozdanele spre clase.

Luni dimineaţa, am făcut la vizită unitatea de învăţământ pentru a ne convinge de cele spuse de părinţi. Noua conducere a colegiului ne-a mărturisit că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să schimbe această situaţie şi cu eforturi considerabile, încă de la preluarea conducerii unităţii, de la începutul lunii septembrie, s-a reuşit montarea de toalete şi chiuvete adecvate pentru copiii de grupa pregătitoare. În plus, toaletele micuţilor au fost şi ele separate, singurul inconvenient rămânând faptul că, pentru a merge la toaletă, fetele trebuie să iasă afară dintr-un corp al clădirii pentru a trece în altul, lucru care, odată cu venirea iernii, nu ar fi indicat pentru copii.

14453926_1064468876994354_144402615_oMAvând în vedere numărul mare de cereri la clasa pregătitoare, conducerea unităţii de la Colegiul Naţional Ștefan Velovan, a montat în toaletele existente veceuri şi chiuvete adecvate pentru copiii de grupa pregătitoare. Am montat la toaleta băieţilor veceuri şi chiuvete specifice pentru băieţei, iar la toaleta fetelor la fel, sunt separate”, a precizat Ciorecan Elena Gilda, directoarea adjunctă al Colegiului Naţional “Ștefan Velovan” din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deşi ar exista o modalitate de a închide acest spaţiu pentru ca frigul să nu mai pătrundă, directorul adjunct spune că acest lucru nu este posibil întrucât, clădirea face parte din categoria monumentelor istorice şi acest lucru s-ar face numai cu obţinerea unor aprobări şi autorizaţii.

De asemenea, în ceea ce priveşte interdicţia impusă părinţilor de a pătrunderea în incinta colegiului, conducerea unităţii spune că acest lucru s-a stabilit prin regulament şi ar fi bine ca părinţii să înţeleagă că măsura a fost luată spre binele şi siguranţa copiilor lor.

Regulamentul de ordine interioară s-a modificat. Este o singură intrare, la prânz, dacă erai profesor, să intri, să ieşi, era destul de greu, plus dacă venea ceva de la inspectorat, de la poliţie, jandarmi, nu se putea intra pe poartă. Este şi foarte aproape de trecerea de pietoni, se blochează. De aceea, noi am mutat pe partea asta I-IV, iar cei de liceu şi gimnaziu au rămas pe poarta centrală. Sunt deschise amândouă. Vă invit să veniţi să-i vedeţi. Ca şi părinte, în momentul în care am venit aici cu copilul meu am spus “nu vreau să vin să-l aduc până în clasă”, trebuie să-l responsabilizez şi pe el ca şi elev că trebuie să se orienteze în spaţiu. De ce s-o pui pe mamă până în clasa a XII-a săţi care ghiozdanul până în băncuţă? Am văzut în şcoală căţel pe holul şcolii, cărucior, rottweiler pe holul şcolii, în anii trecuţi ce-i drept, acum câţiva ani buni. Nu e corect să intri cu căţelul, nu ştiu dacă are carnet de sănătate sau nu are, sunt copii mici, e păcat pentru siguranţa copilului nostru. Mulţi spun că e bine, dar sunt şi câteva voci care spun că nu e bine, ştiţi cum e, nu îi mulţumeşti pe toţi niciodată. Dar nu e adevarat, nu există că nu poţi săţi aduci copilul în clasă, trebuie să-i responsabilizăm. Joi la prânz era o doamnă învăţătoare cu două ghiozdane şi trei, patru umbreluţe, că a fost vremea ploioasă şi ea le căra toate bagajele. Să vedeţi ce frumos ies cu învăţătorii, aliniaţi în formaţie, păcat că sunt câţiva care vor să spună altceva. Nu are nimeni acces în şcoală, copilul este în siguranţă, este cel mai important lucru, nu intră nicio persoană neautorizată în şcoală. În regulament scrie clar, părintele nu are voie în şcoală decât dacă se duce la şedinţa cu părinţii, dacă se duce la secretariat să depună o cerere sau este chemat de conducerea unităţii sau de profesor, e lege dată. Acest regulament a fost votat în Consiliul Profesoral, a fost aprobat de Consiliul Administrativ, este un comitet care lucrează pentru întocmirea regulamentului. Este un regulament după care funcţionează şcoala şi dacă tot personalul a votat lucrul acesta este regulă internă în şcoală”, a mai spus directorul adjunct al Colegiului Naţional “Ștefan Velovan” Craiova.

 

Politica