luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Noi parcuri industriale în Dolj

Consiliul Judeţean Dolj doreşte construirea unui Parc Industrial nou în Craiova. Terenul pe care va fi amenajat acesta are o suprafaţă de 20 de hectare, iar conducerea actualului Parc afirmă că are experienţa necesară punerii pe picioare a acestuia. Mai mult, se vor pune bazele unor noi Parcuri Industriale în Calafat, dar şi în Filiaşi.

DSC04013 nicoliÎn anul 1989, platformele industriale treceu din zona platformelor industriale în zona comercială, atunci Craiova a pierdut, an de an, pieţele pe produsele sale industriale. În anul 2004, Consiliul Judeţean a hotărât să se implice în activitatea economică care ajunsese destul de jos. Numărul şomerilor, oprirea producţiei industriale a alarmat la acea vreme Consiliul Judeţean care, prin armonie politică, s-a votat preluarea de la statul român a unei părţi din Societatea Comercială Avioane S.A, parte din active care nu mai erau folosite. Legislaţia spunea că dacă orice întreprindere de stat cedează o parte din activele sale pentru zonă şi parcuri industriale, datoriile lor se şterg. Consiliul Judeţean a primit acest amplasament cu dedicaţie de la Guvernul Românie care a hotărât transferarea acestor active din patrimonial societăţii în proprietatea judeţului Dolj, în vederea înfiinţări Parcului Industrial. În 2004, în luna august s-a născut acest parc. În luna decembrie, Parcul Industrial a început să fie populat de investitori care au început producţia. La acea vreme nu aveam titlul de parc. Titlul de parc este un document publicat în Monitorul Oficial pe care îl obţine societatea care administrează această curte şi care permite investitorilor să nu plătească taxe şi impozite locale pe teren şi pe clădirile de le realizează. În 2006 am obţinut titlul de parc. Din 2006 până în 2012 Parcul a fost ocupat complet, în 2012 a fost nevoie de alte amplasamente. Consiliul Judeţean a început activitatea, astfel încât judeţul să fie înnobilat cu pământuri de la stat care se găsesc în jurul acestui amplasament. Discutăm de opt hectare care au venit de la Ministerul de Interne. Trebuie să spunem că atunci când preiei un Parc Industrial te gândeşti ce faci pentru ca investitorul să aibă profit, tu să poţi să ai cheltuielile acoperite, iar cel mai important este ca locurile de mulcă al celor care lucrează în aceste companii să fie lună de lună remunerate. Și atunci judeţul a făcut o nouă investiţie de aproximativ 6,5 milioane de euro, a depus un proiect şi a obţinut de la UE o cofinanţare de 2.000.000 de euro, din partea sa şi a statului român, fonduri cu care au fost reabilitate toate reţelele de utilităţi din vechiul amplasament al Fabricii de Avioane. E destul de greu să porneşti o afacere în care să vi să găseşti un birou, să găseşti organe specializate în a-ţi acorda consultanţă. De aceea, Consiliul Judeţean, prin acest incubator de afaceri a generat şi a realizat aproximativ 2000 de metri pătraţi cu 24 de unităţi în care orice om de afaceri primeşte spaţiu, primeşte consultanţă şi după trei ani de zile trebuie să pălece cu afacerea în altă parte. Obiectivul Consiliului Judeţean de a incuba mici afaceri, a fost atins ”, a declarat Marin Nicoli, administrator Parc Industrial Craiova.

Parcul Industrial din Craiova cuprinde 42 de investitori şi 1.250 de salariaţi. Aceştia beneficiază de scutiri de taxe şi impozite locale pe teren, pentru activităţile pe care le realizează.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa pe care o conduc, compusă din oameni tehnici, sunt la dispoziţia celor 42 de investitori în fiecare zi , investitori care depăşesc 1.250 de salariaţi care zi de zi au activitate. Prezentul este ca acum 4 ani, nu mai avem teren. De aceea judeţul este angrenat în obţinerea unei noi suprafeţe de teren, 20 de hectare pe care urmează să le primească după finalizarea procedurilor de prin instanţe, pe care noi să-l echipăm cu utilităţi şi să oferim mai departe dezvoltarea acestei infrastructure de afaceri în care avem experienţă. Trebuie să spun că s-a oferit consultanţă la Calafat pentru naşterea unui Parc Industrial pentru că Dunăre este o cale de circulaţie unde mărfurile pot circula rapid, sperăm ca şi Filiaşul să aibă un Parc Industrial în fosta fabrică de armament şi sunt convins că municipiul Craiova va face un nou Parc Industrial în zona Combinatului Işalniţa”, a mai afirmat Marin Nicoli.

 

Politica