sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

A XXIII-a Ediție a Conferinței Științifice Internaționale MUZEUL ŞI CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ, la Muzeul Olteniei

În perioada 8 – 10 septembrie 2016, Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, în colaborare și cu sprijinul Consiliul Judeţean Dolj, organizează Ediţia a XXIII-a a Conferinţei Știinţifice Internaţionale MUzEUL ŞI CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ. Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc în sala de şedinţe nr. 1, a Consiliului Judeţean Dolj, în data de 08 septembrie, ora 10.00.

Conferinţa este o manifestare ştiinţifică emblematică pentru întregul muzeu, reunind cercetători de prestigiu din cadrul multor institute de cercetări biologice din ţară şi străinătate (Institutul Naţional de Biologie din cadrul Academiei Române, București, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, Institutul de Biologie din Chişinău, Universitatea din Tirana – Albania), cadre universitare şi muzeografi, cunoscuți la nivel naţional şi internaţional (academician Dumitru Murariu, dr. Gheorghe Brezeanu, dr. Doina Codreanu Bălcescu, de la Institutul Național de Biologie Bucureşti, Dr. Vlad Codrea, de la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, dr. Maria Gonceariuc – Institutul de Genetică şi protecţia Plantelor din cadrul Academiei de Ştiinţe din Chişinău).

Tematica acestei manifestări ştiinţifice cuprinde secţiuni diverse de la Paleontologie, Biologie Vegetală, Biologie Animală (Nevertebrate şi Vertebrate) până la Ecologie şi Protecţia Mediului, studiile ştiinţifice prezentate în cadrul Conferinţei constituind rezultatul unei îndelungi cercetări a micro- şi macro-organismelor din diverse ecosisteme, precum şi a analizei fenomenelor geologice/climatice petrecute de-a lungul anilor sau erelor în diverse bioregiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările vor fi expuse în Plenum, între orele 11.15 si 13.00 şi continuate pe secţiuni la sediul secţiei de Științele Naturii din str. Popa Şapcă, nr. 8, începând cu ora 15.00 până la ora 19.30.

Toate lucrările care vor fi susţinute au primit girul colegiului ştiinţific redacţional reprezentat de personalităţi academice din ţară şi străinătate şi vor fi tipărite în anuarul secţiei ajuns la cel de-al XXXII-lea număr, revistă cotată la categoria B+ şi aflată în baza de date Thomson-Reuters.

În programul conferinţei este cuprinsă şi o excursie documentară aplicativă care are ca scop evidenţierea şi promovarea patrimoniului natural şi a obiectivelor turistice din zona Olteniei şi, totodată, stimularea interesului privind cercetarea ştiinţifică.

Concluziile comunicărilor ştiinţifice prezentate vor fi dezbătute la sediul secţiei, în cadrul unor mese rotunde, sâmbătă, înainte de încheierea manifestării.

Politica