sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Autorizaţia de construire pentru Water Park, anulată

Autorizaţia de construire pentru Water Park-ul din Lunca Jiului a fost anulată, scrie nouapresa.ro. Potrivit primarului Lia Olguţa Vasilescu, acest pas a fost făcut pentru a se intra în legalitate pentru recepţia finală. Schimbările care ar fi intervenit de la autorizaţia iniţială s-ar referi, printre altele, la schimbarea legislaţiei privind securitatea la incendiu, dar şi la schimbarea unor elemente din Water Park, pentru care nu ar fi fost suficiente dispoziţii de şantier. În ceea ce priveşte funcţionarul din primărie care este inculpat în dosarul DNA privind Water Park-ul, acesta este cercetat şi de comisia de disciplină a primăriei.

 

Primăria Craiova a anulat autorizaţia de construire pentru Water Park, după cum relatează nouapresa.ro.

Primăria Craiova a anulat autorizaţia de construire pe care a emis-o pentru realizarea complexului Water Park, din Faţa Luncii, caz fără precedent în administraţia publică locală. Potrivit surselor nouapresa.ro, mai multe prevederi din cuprinsul documentaţiei pun într-o lumină penală interesul primăriei, respectiv al unora dintre reprezentanţii instituţiei, în condiţiile în care există un dosar penal vizând presupuse fraude cu fonduri europene. Pe lângă faptul că şi-a anulat propria autorizaţie, conducerea a trimis în comisia de disciplină câţiva funcţionari care, vezi Doamne!, ar fi vinovaţi de erorile din documente”, scrie nouapresa.ro. Ulterior prefectura a confirmat informația pentru sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorizaţia a fost anulată pentru a se face intrarea în legalitate”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a confirmat pentru Jurnalul Olteniei această informaţie.

Autorizaţia a fost anulată pentru a se face intrarea în legalitate a întregului Water Park şi pentru a se putea face recepţia finală. Funcţionarul care este cercetat de DNA a fost schimbat de la proiecte europene (Direcţiei Implementare Proiecte Europene – n.r.) şi este cercetat şi de comisia de disciplină”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebată, concret, de ce a fost anulată autorizaţia, aceasta a spus că a fost vorba despre nişte lucrări pentru care nu s-ar fi putut da doar dispoziţii de şantier.

A fost modificată, între timp, şi legislaţia ISU şi au trebuit să fie schimbate nişte uşi şi alte lucruri. Nu se putea merge doar cu dispoziţii de şantier, ci este nevoie de o autorizaţie nouă care să cuprindă întregul proiect”, a mai precizat primarul.

Dosarul Water Park-ului, pe scurt

Reamintim că Water Park-ul din Lunca Jiului face obiectul unei anchete DNA, în contextul în care societatea Polystart ar fi decontat lucrări pe care nu le-ar fi realizat la una dintre clădirile componente ale complexului. Primăria Craiova s-a constituit ca parte civilă în acest dosar, cu suma de circa 500.000 de euro, pentru a recupera prejudiciul de la inculpaţii din dosar. Aceştia sunt Luis Giulherme Gomes de Almeida, fost director în cadrul Polystart, Cezar Răzvan Romanescu şi Marius Florin Romanescu, reprezentanţi ai SC PROJECT – THC SRL şi Viorel Florescu funcţionarul din Primăria Craiova amintit mai sus.

În acelaşi context, Cristian Dobre, asociat majoritar al Polystart, se află sub control judiciar după ce a stat în arest 24 de ore. La începutul lunii iunie, DNA anunţa, printr-un comunicat de presă, că a început acţiunea de urmărire penală faţă de acesta pentru următoarele fapte: „În acest context, în perioada 2013-2014, inculpatul Dobre Cristian a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept. De asemenea, inculpatul Dobre Cristian a acţionat atât direct cât şi prin intermediul altor persoane, inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcţiei în conformitate cu contractul de lucrări semnat cu beneficiarul şi contractul de finanţare încheiat cu autoritatea de management. Tot la iniţiativa omului de afaceri a fost disimulată şi provenienţa unei părţi din suma pretinsă şi primită ca mită de către un diriginte de şantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuţiilor sale de serviciu, prin încheierea unui contract fictiv de prestări servicii. Urmare a acestei conduite infracţionale, Primăria Craiova şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost prejudiciate cu suma totală de 5.547.055 lei ( aprox. 1.232.678 euro), care reprezintă în acelaşi timp şi un folos patrimonial necuvenit realizat de societatea controlată de inculpat”, transmitea DNA în comunicat.

Politica