joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Poliţia Rutieră Mehedinţi face ravagii

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice de către toți participanții la trafic. Valoarea sancţiunilor aplicate în intervalul de referință este de 112.955 lei. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 24 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii de la Poliţia Rutieră Mehedinţi au controlat, în ultimele 72 de ore, 488 autovehicule și au legitimat un număr de 512 persoane, constatând 427 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.Au fost sancţionaţi 199 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 74 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă. Poliţiştii au mai aplicat 12 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor, iar 11 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.Valoarea sancţiunilor aplicate în intervalul de referință este de 112.955 lei. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 24 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare. Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

 

Depistați la volan sub influența alcoolului

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 5 februarie a.c., a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din orașul Strehaia, care a condus un autovehicul pe DJ 606, în localitate, sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul municipal Motru, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiuni prevăzută și pedepsită de art.336, alin.1, din Codul Penal.

La data 7.02.2016, polițiștii Postului de Poliţie Sviniţa au depistat un bărbat, de 23 ani, din comuna Sviniţa, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe strada principală din localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etiloltest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipiului Orșova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336, alin. 1, din C.P.La data de 7.02.2016 a fost depistat un bărbat, de 48 ani, din orașul Petrila, jud. Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe DC 81, în comuna Breznița-Motru, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etiloltest rezultând o valoare de 0, 28 mg/l alcool pur în aerul expirat.Față de persoana în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor OUG 195/2002 rep. și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

 

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

La data de 5.02.2016, polițiștii orașului Vânju Mare au depistat în trafic, pe DN 56/A, în localitatea Punghina, sat Recea, județul Mehedinți, un bărbat, de 35 ani, din localitatea Timișoara, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută si pedepsită de art. 335, alin.2, Codul Penal.

La data de 6.02.2016, a fost depistat un bărbat, de 50 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Ghelmegioaia, jud. Mehedinţi, având permisul de conducere anulat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 335, al. 2, din C.P. La data de 7.02.2016, polițiștii Biroului Rutier municipal au oprit un autoturism care circula pe bulevardul I. C. Brătianu, cu viteza peste limita legală admisă.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 23 ani, care a prezentat pentru control o poliţă de asigurare carte-verde falsă.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 320, alin.1 și art. 323, din Codul Penal.

La data de 7.02.2016, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Izvoru Bârzii au oprit în trafic o autoutilitară, pe DJ 670, pe raza localității Bobaița, condusă deun bărbat de 36 ani, din comuna Breznița-Ocol, jud. Mehedinți.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoutilitara a fost radiată din circulație în cursul anului 2013, în prezent nefiind înmatriculată. De asemenea, s-a constatat faptul că șoferul nu posedă categoria „C”, necesară conducerii pe drumurile publice a autoutilitarei depistate.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit faptul că deținătorul autoutilitarei este un bărbat de 39 ani, din comuna Breznița-Ocol, jud. Mehedinți, care, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, i-a încredințat șoferului depistat să conducă autoutilitara respectivă până în comuna Godeanu pentru a transporta un buldoexcavator ce îl încărcaseră anterior în bena autoutilitarei, deși cunoștea faptul că acesta din urmă posedă permis de conducere doar pentru categoria B.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 334 alin.1, art. 334, alin.2 și art. 335, alin.2, din Codul Penal, săvârșite de conducătorul auto, precum și a infracțiunilor prev. de art. 334, alin.1 și art.335, alin.3, din Codul Penal, săvârșite de proprietarul autoutilitarei.

 

 

 

Politica