joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Cupa “Mărţişorului” sau o balcaniadă

O grupare din Serbia, una din Bulgaria, campioana din urmă cu 2 ani a Macedoniei şi reprezentanta Doljului în superliga naţională se vor duela în turneul de la “Aripile”.

În săptămâna mărţişorului, pe 5 şi 6 martie, gruparea craioveană din superliga naţională Real, va organiza un turneu internaţional. Pe cocheta arena a Centrului de Agrement Sportiv de la Aeroport, trupa antrenată de Sorin Pătraşcu va avea ca invitate pe Olympia Sofia, ŽFK Kocani şi FK Mašinac Niš. Dintre cele 3 grupări din afara ţării prezente, macedonencele de la ŽFK Kocani reprezintă cel mai sonor nume. Campioană în sezonul 2013-2014, gruparea din Kocani, a jucat urmă cu 2 ani în Liga Campionilor. ŽFK Mašinac Niš, locul 2 în prima ligă din Serbia, este adversara din turneul de anul trecut de pe pământ sârbesc, de la Nis, unde Real a participat la “Naissus Cup”, alături de grupările ŽFK Lavice şi ŽFK Napredak Kruševac (locul 6 în prima ligă din Serbia). Oltencele au terminat pe locul a treilea fiind învinse în ultimul meci de echipa gazdă, scor 1-5. La acea competiţie Realul mai obţinuse două victorii, 3-0 cu

ŽFK Lavice, goluri Alina Peşu, Iulia Moraru şi Iulia Obreja, şi 3-2 cu ŽFK Napredak Kruševac, reuşitele aparţinând lui Alina Peşu, Iulia Moraru şi Genoveva Roşie. La turneul din perioada 5-6 martie, formaţia lui Pătraşcu va deschide balul, pe 5 martie, la ora 13.30, cu meciul în faţa bulgăroaicelor de la Olympia Sofia, echipă care a câştigat în sezonul 2010-2011 Cupa Bulgariei. În celălalt meci al primei zile de la Cupa “Mărţişorului” se vor duela, de la ora 15.30, cele două echipe din spaţiul ex-iugoslav, ŽFK Kocani şi ŽFK Mašinac Niš. Finala mică a turneului este programată pe 6 martie, ora 10, iar două ore mai târziu se va juca ultimul act. De la ora 14 organizatorii au programat festivitatea de premiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Debut cu “Fair-Play”, în Capitală

În primul meci oficial din acest an în Superligă, Real Craiova va întâlni în deplasare gruparea AFC “Fair-Play” Bucureşti. În ultimele 3 runde gruparea craioveană va juca după cum urmează: cu Navobi Iaşi (20 martie, pe teren propriu), în deplasare cu AS 2013 Târgu Mureş (2 aprilie), “acasă” cu Independenţa Baia Mare (10 aprilie). După 10 etape disputate, trupa antrenată de Sorin Pătraşcu se află pe locul 4, ultimul care asigură prezenţa în turneul play-off, la egalitatea cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Avantajul este de partea oltencelor, care au în meciul direct un sec 5-1, în meciul jucat la Mischii, faţă de 2-3, în eşecul din Harghita.

 

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica