luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Femeie ucisă de o injecție

Dramă în localitatea doljeană Cerăt. O banală operaţie la picior i-a fost fatală unei femei. Otilia Constantin, în vârstă de 67 de ani, din comuna doljeană Cerăt, a murit, la două zile, după ce a mers să facă o operație la picior, la Spitalul din Segarcea. O asistentă i-a administrat o injecție cu Piafen, deși femeia era alergică. La scurt timp de la administrarea injecției pacienta a intrat în șoc anafilactic și a murit.

Rudele femeii spun că, deşi personalul medical a fost informat că este alergică la algocalmin, o asistentă a injectat-o cu Piafen, o substanţă care conţine antiinflamatorul la care era alegerică. Femeia de 67 de ani a murit la cinci minute după ce a fost înţepată.

„Și mama și eu i-am spus că este alergică la Piafen. Asistenta nu ne-a ascultat și i-a administrat o fiola de Piafen, iar în câteva minute a decedat. Ea a omorât-o și trebuie să plătească pentru ce a făcut. S-a dus la spital pe picioarele ei, iar acum am adus-o acasă în sicriu“, a povestit Verona Constantin, fiica persoanei decedate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familia femeii este în stare de șoc. Copiii acesteia sunt deciși să depună plângere la Colegiul Medicilor împotriva asistentei care a făcut injecția ce a dus la decesul femeii: „Nu îmi vine să cred că mama mea nu mai este. Când am auzit că a murit nu mi-a venit să cred. Dimineața am vorbit cu ea, iar seara a decedat. Operația la picior a fost un succes și abia aștepta să meargă acasă“, a declarat Valentin Constantin.

Conducerea Spitalului din Segarcea a demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat: „Nu trebuia să îi facă injecția respectivă dacă știa că este alergică. Inițial familia nu a anunțat că este alergică, dar ulterior au anunțat o asistentă despre acest lucru, care a notat în registru. Cadrul medical care a intrat în tura următoare nu s-a uitat în foaia de observație “, a spus Doru Golfiță, directorul Spitalului Segarcea.

Asistenta care i-a administrat Otiliei Constantin injecția care i-a fost fatală riscă să i se desfacă contractul de muncă, dar și pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar acum se așteaptă rezultatele necropsiei, urmând ca împreună cu procurorul să se stabilească încadrarea juridică a faptei.

 

sursa: adevarul.ro

Politica