sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

PSD şi UNPR colaborează, ALDE nu vrea

Liderii PSD şi UNPR, Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea, au semnat, joi, protocolul de colaborare prin care s-a stabilit că cele două partide pot încheia alianţe la alegerile locale. O decizie privind listele comune pentru alegerile parlamentare va fi luată ulterior.

Acordul mai prevede că UNPR nu va susţine modificarea legislaţiei electorale în sensul revenirii la votul în două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor.

La Dolj, PSD este deschis unei colaborări cu UNPR și chiar cu ALDE.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Noi cu UNPR avem o colaborare foarte bună atât în Consiliul Județean, cât și în consiliul local, dar și în primăriile din județ. Suntem deschiși dialogului și nu excludem nicio colaborare, nici cu UNPR, nici cu ALDE, fie că vorbim de candidaturi comune la alegerile locale, fie că vorbim de realizarea unor majorități după alegeri”, ne-a declarat deputatul Claudiu Manda, președinte PSD Dolj.

Preşedintele UNPR Dolj, Gheorghe Bică spune că deşi încă nu s-a luat o decizie în plan local, cele două partide vor colabora.

„Noi avem o relaţie foarte bună cu Partidul Social Democrat”, a afirmat Gheorghe Bică.

Ieri, Dragnea a insistat şi asupra semnării unui acord de colaborare cu ALDE.

"Atâta timp cât nu am avut o discuţie finală în ceea ce priveşte posibilitatea semnării unui protocol, nu vreau să mă pronunţ. Mă interesează foarte mult să semnăm cu ALDE un protocol de colaborare pentru alegerile locale. Pentru parlamentare, nu cred, nu ştiu", a declarat Liviu Dragnea.

La Dolj, membrii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor nici nu vor să audă de o alianţă cu social-democraţii pentru alegerile locale.

„La Dolj nu se pune problema unei alianţe electorale. Putem discuta despre majorităţi, dar după alegerile locale. Vom merge singuri în alegerile locale. Este opinia majorităţii membrilor birourilor judeţene şi municipale. Este posibil ca anumite organizaţii din ţară care consideră că ar fi un avantaj pentru ele în localităţile respective să poată face alianţe. Dar, repet, la Dolj nu este cazul”, ne-a declarat deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

Eventualele alianţe la nivelul unor organizaţii nu includ însă şi PNL-ul, spune Cupă:

“Noi la nivel naţional opozantul nostru de bază nu este PSD, ci PNL. Noi am plecat de lângă PNL când a părăsit USL. Noi am rămas să reprezentăm liberalismul în cadrul USL. În plus, suntem singurul partid care are legături cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Europeni”.

Preşedintele ALDE Dolj mai crede că prin oamenii pe care îi promovează, „oameni noi, care, acum, învaţă să facă politică”, partidul poate echilibra scena politică din Oltenia, care, acum, este majoritară PSD.

 

 

Politica