duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

“Nu se pune problema retrogradării”

După despărţirea de Minerul Motru, Neacşu s-a transferat, în urmă cu 2 ani, la ACSO Filiaşi. După un prim sezon încheiat pe locul al VII-lea, echipa doljeană nu s-a regăsit în acest campionat. Cauzele au fost explicate, pentru Jurnalul Olteniei, de fundaşul stânga Cosmin Neacşu. Fostul junior al Universităţii Craiova a dezvăluit şi cum a ajuns să joace pentru echipa din oraşul natal. “Sunt multe echipe cu probleme financiare şi am decis să vin acasă, decât să nu fiu plătit prin alte părţi. Mi s-a oferit posibilitatea să joc la Filiaşi şi am acceptat. Din păcate, pe plan sportiv, turul acesta nu a fost aşa cum ne-am fi dorit. Am început sezonul într-o formulă nouă, după ce pe banca tehnică a venit Victor Cojocaru, care a adus mulţi jucători de la Turceni. Lucrurile n-au mers, după care a fost adus la echipă domnul antrenor Ionel Luţă, care ne-a pus pe picioare. Am început practic de la zero. Am terminat turul pe penultimul loc, dar nu se pune problema retrogradării. Eu cred că putem termina sezonul pe locul 7 sau 8. Nu ne va fi uşor, dar cu multă muncă şi ambiţie putem face o figură frumoasă. Ne aşteaptă un retur greu, dar vom face tot ceea ce depinde de noi ca să ajungem acolo unde ne-am propus”, a spus Neacşu.

 

Speră să joace, din toamnă, pe propriul stadion

Fundaşul, de 27 de ani, regretă faptul că echipa sa nu poate evolua pe propriul stadion. “Dacă în primul sezon am jucat meciurile de acasă pe terenul din comuna Braloştiţa, acum jucăm la Combinat, pe stadionul Chimia. Cu toţii ne-am dori să evoluăm la Filiaşi, dar stadionul încă nu e renovat. Sper să jucam cât mai curând acasă, unde am aveam din plin susţinerea publicului. Eu nu am apucat să joc niciodată pe acel teren, fiindcă am făcut junioratul la Craiova, încă de la vâsta de 8 ani. La Filiaşi, doar am asistat, din tribună, la câteva meciuri de liga a IV-a, când mai veneam acasă”, a precizat Neacşu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În iunie 2014, ACSO Filiaşi a promovat, în premieră, în Liga a III-a, după ce a câştigat barajul cu Flacăra Horezu, disputat pe “Municipalul” severinean. Pe acelaşi stadion a jucat şi Neacşu, în urmă cu 5 ani, în perioada în care era legitimat la FC Drobeta. “E greu de înţeles ce se întâmplă la Severin. S-au investit milioane de euro în baza sportivă şi nu există nici măcar o echipa de Liga a III-a în oraş. Cred totuşi că nu e interes din partea autorităţilor locale”, a conchis Neacşu.

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica