miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Vrei să faci politică în şedinţa de consiliu? Mucles!

Cum campania electorală pentru alegerile locale se apropie cu paşi repezi, unii chiar furând startul, aleşii neamului îşi dau în petic de câte ori au ocazia. Ieri, consilierii locali ai Craiovei s-au întrunit pentru a vota bugetul oraşului pentru anul 2016. Reprezentanţii opoziţiei au solicitat alocarea de fonduri mai mari pentru învăţământ şi sănătate. Nici de data aceasta însă, nici unii, nici alţii, nu au renunţat la atacuri mai mult sau mai puţin acide.

Consilierul local Marian Vasile i-a reproşat Olguţei Vasilescu că „trăieşte într-o altă realitate”

"Doamna primar, trăim în realităţi diferite, în realitatea dumneavoastră totul este roz, spitale, şcoli. În realitatea mea, stăm la cozi în condiţii insalubre cu bani în mână să vă dăm taxe. În realitatea noastră, a craiovenilor avem o regie de termoficare în faliment, în realitatea noastră avem trei băieţi cu o lopată în Bariera Vâlcii, în realitatea noastră ne cad în cap bucăţi din zidurile instituţiile de învăţământ şi aş putea să continui. Vă rog foarte mult, un ultim apel, daţi mai mult interes pentru craioveni mai ales că vine campania electorală şi nu vrem să vă ştim mai mult la televiziuni naţionale şi vrem să vă ştim aici pe şantiere pentru că dacă dumneavoastră eraţi pe şantiere, astăzi, cele 11 proiecte de care vorbeşte domnul Florescu erau terminate, nu băgam craiovenii la cheltuială. Vă rog !”, a declarat Marian Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olguţa Vasilescu a amintit situaţia oraşului la preluarea mandatului său şi a făcut o comparaţie a felului cum arată Craiova în prezent şi cum arăta în acea perioadă.

“Vă mulţumesc că îmi daţi prilejul să mă exprim. Dumneavoastră m-aţi provocat să vă spun şi cum am găsit oraşul. Oraşul l-am găsit în proporţie de 40% fără canalizare şi fără apă potabilă în momentul în care am preluat mandatul. Niciun oraş din România nu era aşa. Nu vorbim de Cluj, de Timişoara care spuneţi dumneavoastră că ne raportăm. Da, păi, când toţi banii României s-au dus la Cluj de către guvernele pe care şi dumneavoastră le-aţi susţinut, normal că s-au dezvoltat oraşele. Oraşul în care au venit cei mai mulţi bani de la bugetul naţional în ultimii patru ani de zile este Craiova, ca să ştiţi. Tot oraşul, aşa cum l-am preluat eu era jumătate fără asfalt, asta e realitatea de la care am pornit. De ce să nu spunem lucrurilor pe nume, iar în jumătatea cealaltă, cu excepţia a vreo trei, patru bulevarde şi şase străzi şi încă vreo 20 de cvartaluri de blocuri erau asfaltate din 1980 şi nu se mai pusese o lopată de asfalt, dacă tot vorbim de realităţi. Despre spitale, eu nu am spus că sunt în totalitate gata, eu am spus că Spitalul 4 este reabilitat complet, acolo arată întradevăr ca un spital occidental, că la Spitalul 3 mai sunt două etaje de făcut dar se vor termina şi sunt prinse îm buget iar la Spitalul Filantropia am spus că au rămas multe secţii nereabilitate care se vor muta în Spitalul Municipal care îl construim anul acesta. Vă arăt fotografii că am avut prezenţa de spirit ca în momentul în care am preluat mandatul să fac fotografii peste tot, la toate zonele şi vă arăt cum arătau spitalele, cu mobilier din 1965. Da? Păi, m-aţi provocat! Îmi spuneţi că Regia de Termoficare este în faliment, este în faliment dar să nu uităm că am luat-o cu 60 de milioane de euro datorie. Erau toate celelalte în faliment, acum sunt pe profit ca să nu mai vorbesc de Compania de Apă care a pornit de la o pierdere de 10 milioane de euro şi ieri am fost informată că domnul Constantin Mitriţă a câştigat titlul de „managerul anului”pentru că a reuşit să o aducă pe primul loc. A, că nu sunt lucrurile terminate în oraş, ştiu foarte bine, ştiu că mai sunt multe lucruri de făcut, în special în domeniul asfaltărilor, dar nu poţi să asfaltezi până nu introduci canalizare şi apă potabilă”, a declarat Olguţa Vasilescu

De asemenea, edilul a vorbit şi despre stadionul Ion Oblemenco dând asigurări că va fi finanţat în totalitate: “Despre noul stadion m-aţi întrebat dacă este bugetat anul acesta în totalitate. Este bugetat în totalitate, noi am prevăzut până în luna iunie doar partea de proiectare care ne revine nouă, după luna iunie urmează să completăm până la cuantumul sumei de 5 milioane de euro. Este finanţare pentru stadion anul acesta şi poate datorita faptului că este considerată investiţie prioritară a statului român. Nu vor fi probleme cu atât mai mult cu cât avem un constructor foarte bun care l-aţi văzut în ce ritm se mişcă şi cât de repede a reuşit să ducă lucrarea mai departe”.

Răspunsul nu l-a mulţumit însă pe consilierul local Marian Vasile care a replicat: „Ne băgaţi pumnul în gură de patru ani, domnilor. Doamna primar, să ştiţi că trăiţi într-o altă realitate, realitatea din oraş e cu totul alta”.

Reproşurile au venit şi din partea consilierului local Sas Teodor Nicuşor: “Doamna primar, nu mai daţi vina pe fosta administraţie. Dumneavoastră în actualul mandat nu aţi făcut niciun proiect nou, aţi muncit pe proiectele fostei administraţii, aşa cum au fost ele. Nu aţi făcut niciun proiect de dezvoltare a acestui oraş. Vă rog frumos, trăiţi în realitatea din municipiul Craiova, nu trăiţi într-o altă realitate, reveniţi cu picioarele pe pământ şi dacă aţi demonstrat ceva, vă spun eu ce aţi demonstrat: că sunteţi cel mai slab primar din istoria Craiovei”.

Viceprimarul Dan Daşoveanu a încercat să calmeze spiritele şi a făcut apel la bunul simţ al consilierilor: „Din păcate asistăm din nou la o şedinţă în care bunul simţ lipseşte. Mi se pare intolerabil să te adresezi astfel primarului Craiovei. Îmi pare rău dar cred că trebuie să avem o decenţă în ceea ce discutăm. Înţeleg, suntem în campanie, realitatea va fi constatată de cetăţean pe 5 iunie, asta este clar. Trăim acum în două realităţi paralele,realitatea opoziţiei şi realitatea celor care sunt la guvernare. Din păcate trebuie să ne păstrăm respectul reciproc. Astăzi ai greşit, îmi pare rău!”, a declarat Dan Daşoveanu.

Ionel Pană, consilier municipal independent a răbufnit însă, fiind iritat de intervenţiile colegilor săi liberali pe lângă subiectele aflate pe ordinea de zi:

„Eu niciodată nu i-am adus niciun elogiu doamnei primar, dar aş vrea să reţineţi că sunt primul de aici care i-a cerut demisia. Mai e vreun coleg care i-a cerut demisia? Nu cred! Aşa că, mucles!”, a spus consilierul.

 

 

 

Politica