marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Transalpina Ski Resort se dezvoltă

Staţiunea montană Transalpina Ski Resort se dezvoltă. În acest an se vor construi 9 complexe hoteliere, pensiuni şi moteluri.

Cea mai nouă staţiune montană este prevăzută cu trei pârtii de schi, pârtii de snowboard, pârtii de sanie, teleschiuri, telegondole care urcă de la cota lacului Vidra (1.200) la cota 2000.

"Sincer, au existat week-end-uri cu 6.000-7.000 de turişti. Este reuşita sporturilor de iarnă, un tigru al turismului în domeniu care în doar trei ani de funcţionare a capacitat tot ce înseamnă iubitori de munte, de zăpadă. A revigorat toată Valea Lotrului şi cine vine aici prima dată devine un fidel al Transalpinei. Repet, asta în condiţiile în care investiţia nu a fost complet finalizată, însă peisajul unic, de deasupra lacului Vidra, zăpada care stă aici până în aprilie face să fie totul deosebit", a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu trei ani, în zona pârtiei funcţionau două cabane cu un număr de 25 de locuri, la 5 km distanţă de microstaţiunea Obârşia Lotrului. Lucrurile însă s-au schimbat, deja în zonă există nu mai puţin de 300 de locuri de cazare, iar potrivit autorităţilor locale, anul 2016 va fi un boom investiţional, arată sursa citată.

"9 investitori au depus actele, vorbim de un mare lanţ hotelier, alte mici moteluri şi pensiuni, numai acum la începutul anului. Acestea vor fi ridicate la baza pârtiei majoritatea lor. Anul 2016 este boom-ul investiţional. Nu pot spune acum dacă faptul că la finele anului 2015 Guvernul a achitat majoritatea arieratelor acestui domeniu schiabil a fost un stimulent că aici este viitor, dar se prea poate să fie una din cauze. În rest, cauzele sunt peste tot împrejur, natură, munte, lac, pârtie. Austria noastră", a concluzionat primarul din Voineasa.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro. Guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localităţii Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat — parcarea supraetajată de 400 de locuri şi accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

 

 

 

Politica