luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Pieţarii nu se înghesuie în noua hală

Comercianţii din Piaţa Centrală nu au solicitat să se mute în noua hală agro-alimentară din municipiu. Autorităţile sunt convinse însă că vor fi solicitări odată ce temperatura aerului va înregistra valori negative.

„În momentul în care vor scădea temperaturile, noi le punem la dispoziţie noua hală, dar comercianţii vor decide. Nu au fost înregistrate solicitări, dar sunt sigur că atunci când temperaturile vor scădea la -5 şi -10 grade vor exista şi solicitări. Avem o experienţă din anii anteriori, pentru că şi în zona unde se comercializează în prezent florile a fost un spaţiu prevăzut pentru ca pe timpul iernii să fie pus la dispoziţia comercianţior. Pentru că nu a fost nicio solicitare pe o perioadă de doi-trei ani de zile, am luat decizia să se mute cei care vând flori, în mod sigur se va găsi o utilitate şi spaţiului respectiv“, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Pe de altă parte, consilierii din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu au adoptat ieri, 23 noiembrie 2015, o hotărâre prin care taxele practicate de SC Edilitara pentru comercianţii ce își desfășoară activitatea în pieţele orașului vor fi reduse cu 20%. Diminuarea se aplică pentru lunile ianuarie și februarie 2016, iar măsura vine în sprijinul comercianţilor care au de suferit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din timpul sezonului rece, susţine municipalitatea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Comercianţii ce îşi desfăşoară activitatea în pieţele din Târgu Jiu pe bază de contract de taxare au depus solicitări la Primăria Târgu Jiu şi la sediul Edilitara pentru diminuarea taxelor pe lunile ianuarie şi februarie. Aceştia reclamă faptul că în această perioadă nu îşi pot desfăşura activitatea datorită condiţiilor meteo nefavorabile şi a lipsei fondului de marfă, atât în sectorul agricol, cât şi în cel industrial. Mai mult, comercianţii din sectorul agricol aduc în discuţie gradul ridicat de perisabilitate a produselor comercializate şi, implicit, afectarea consumatorilor“, a precizat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara, societatea care administrează pieţele din Târgu Jiu.

 

 

Politica