marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Poliţiştii Papuzu şi Militaru fac pușcărie pentru omor

Poliţiştii Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru au fost condamnaţi la 13, respectiv 14 ani de închisoare pentru omor. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Timişoara şi este definitivă. Cei doi au fost însă achitaţi pentru infracţiunile de cercetare abuzivă.

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, în sediul Poliţiei din Stoina, cei doi agenţi l-au ucis în bătaie pe Nicolae Druţu, de 49 de ani, pentru a recunoaşte un furt pe care nu îl comisese.

„În noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D.N., aflată în imposibilitate de a se apăra, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori, urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia), context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt. Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur“, se menţionează într-un comunicat al Parchetului General.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica