duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Să fie la fel de lejer şi la Euro ?

România a remizat marţi seara în amicalul de la Bologna cu reprezentativa Italiei, scor 2-2, într-un joc în care tricolorii au rezistat presiunii italienilor şi, până la urmă, au izbutit să obţină un rezultat pozitiv în faţa unei naţionale mult mai puternice. Dar faptul că meciul a fost unul neoficial s-a simţit în ritmul şi motivaţia squadrei azzurra din prima parte a jocului. Ai noştri au intrat la cabine în avantaj, după golul lui Bogdan Stancu din minutul 8. Până atunci, tricolorii păreau cumva la conducerea partidei, iar jucătorii lui Conte erau puţin debusolaţi deşi au avut ocaziile lor de a înscrie. În repriza secundă însă italienii şi-au revenit, trecând chiar în avantaj pe tabelă. Marchisio (55) a transformat o lovitură de pedeapsă dictată de centralul elveţian al partidei după un fault în careu a lui Dragoş Grigorie, iar Gabbiadini (66) a înscris pentru 2-1. Puşi la colţ în doar zece minute de elevii lui Conte, jucătorii României nu s-au lăsat învinşi aşa uşor şi au insistat în ofensivă până spre minutele de final, când Andone (88) s-a aflat la locul potrivit în momentul potrivit şi a trimis mingea în plasă, după o respingere a portarului italian la lovitura de cap a lui Chiriceş. Un egal care ar putea da anumite speranţe, însă destul de şterse, pentru turneul final de anul viitor. Acum, a părut destul de uşor să ţii piept unei echipe precum Italia, chiar dacă evoluţia tricolorilor nu a strălucit, dar când ne vom afla într-o postură mult mai serioasă, în jocurile oficiale din Franţa, ne va fi la fel de uşor? Răspunsul îl vom afla în vara lui 2016.

 

Tricolorii sunt mulţumiţi

Faptul că nu au pierdut împotriva squadrei azzurra le aduce o satisfacţie jucătorilor români, care consideră că ar fi meritat şi o victorie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"A fost un test bun, ne-am bucurat de acest meci. Ne-am bucurat că am scos un egal pe final, cu toate că meritam mai mult, părerea mea. Acel penalti nu a fost. Avem multe de învăţat din acest meci", a spus Hoban.

"E un rezultat bun având în vedere faptul că am întâlnit o echipă mare, cu jucători valoroşi. Am început destul de bine jocul, ne-am creat ocazii, dar apoi ne-am retras. Însă este un rezultat foarte bun împotriva lor. Golul cu siguranţă este unul important, care îmi dă încredere şi moral pentru viitor. Atmosfera a fost una foarte bună, mi-a plăcut câţi români au fost la meci şi cum ne-au încurajat şi mi-aş dori să vină la fel şi la Campionatul European", a declarat Bogdan Stancu.

"Adevărul este că pentru mine a fost un moment unic. Nu am jucat niciodată cu Italia, primul meu meci, primul gol. Eu cred că echipa a jucat foarte bine şi nu merita să piardă. Le mulţumim suporterilor, sper să vină la fel şi în Franţa. Ştiam că este un meci foarte greu pentru noi, voiam să vedem unde ne este nivelul. Italia este o echipă foarte mare şi ar fi mai bine să o evităm la EURO. Suntem mulţumiţi de meciul pe care l-am făcut, dar cred că putem juca mult mai bine", a declarat Andone.

 

Italienii, supăraţi după remiză

Componenţii reprezentativei Italiei, începând de la selecţionerul Antonio Conte, nu au fost mulţumiţi după remiza încheiată în amicalul cu România, dorind mai mult de la acest joc.

"Nu se poate să remizăm într-un astfel de meci: România a avut două şuturi pe poartă şi a înscris. Italia a avut o prestaţie foarte bună, merita să câştige, dar acum nu putem decât să acceptăm acest egal", a declarat Conte.

"Trebuia să câştigăm, dar este nevoie să ne îmbunătăţim jocul pentru că mai este puţin timp până la Euro. Baza există, dar trebuie mai mult. Nu pot spune că ne lipseşte ceva, este vorba de mici detalii. Din păcate, am auzit că două meciuri nu s-au disputat astăzi din motive de siguranţă. Nu ştiu unde se va ajunge în felul acesta", a spus Chiellini.

"Am jucat mai bine în repriza a doua, am dominat, dar nu am reuşit să profităm de ocaziile avute. Sunt supărat, meritam să câştigăm şi am avut oportunitatea de a face asta", a afirmat El Shaarawy.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat de s-a anulat meciul Germania – Olanda, aşa că nu pot să îmi dau cu părerea. Cu toţii vrem să ne continuăm în linişte vieţile. Îmi pare rău că în ultimele două partide amicale nu am câştigat, deşi jocul a fost unul bun. Am primit două goluri pe care le puteam evita şi trebuie să ne îmbunătăţim jocul în acest sens", a declarat Montolivo.

Italia – România 2-2 (0-1)

Stadionul “Dall’Ara” din Bologna

Marcatori: Marchisio (55, pen.), Gabbiadini (66)/Stancu (8), Andone (88)

Italia: Buffon (Sirigu '69) – Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Marchisio (Parolo '78), Soriano (Montolivo '60), El Shaarawy (Candreva '80) – Pelle (Okaka '60), Eder (Gabbiadini '60).

Antrenor: Antonio Conte.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (Filip '83) – Hoban, Pintilii (Prepeliţă '68) – Torje (Andone '68), Budescu (Maxim '46), Stancu (Ivan '85) – Keşeru (Sânmărtean '46).

Antrenor: Anghel Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Eder '56, Candreva '90+4 / Hoban '15, Chiricheş '90+4.

Arbitri: Adrien Jaccottet – Devis Dettamenti, Sladan Josipovici (toţi din Elveţia)

 

 

 

Politica