duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Ivan, între Cerneţi şi squadra azzurra

Mai erau cinci minute din disputa de la Bologna dintre Italia şi România, scor 2-2, când selecţionerul Anghel Iordănescu a decis să-l introducă pe teren pe tânărul fotbalist al craiovenilor, Andrei Ivan. Rezultatul în acel moment era nefavorabil tricolorilor, 1-2, iar în final aceştia au eglat prin atacantul lui Cordoba, Florin Andone. Cu câteva momente înainte de reuşita “spaniolului”, puştiul oltenilor centra din stânga perfect, dar Maxim, prea scund, nu a ajuns la minge. Cele aproximativ zece minute cât s-a aflat în teren, Ivan a arătat o siguranţă debordantă pentru un debutant la vârsta de 18 ani, zece luni şi 13 zile. Puştiul minune al formaţiei din Bănie se poate lăuda cu un parcurs impresionant. În vară juca la satelit împotriva unor jucători anonimi de judeţ, cei de la Pandurii Cerneţi, iar acum, fie şi într-un amical, împotriva cvadruplei Campioane Mondiale şi câştigătoare a unui Campionat European, selecţionata Italiei cu fotbalişti precum Buffon, El Shaarawy ori Chiellini.

Cel mai scump junior vândut de la un club din România tot în ţară – 75.000 euro a dat CSU lui Sporting Piteşti pentru Ivan în decembrie 2013

Antrenorul celor de la CSU, Emil Săndoi, a comentat ieri prestaţia puştiului minune al celor din Bănie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Mă bucur pentru el, am declarat încă din momentul în care a început să joace că va ajunge la naţională. Este o recompensă pentru evoluţiile sale faptul că a debutat la acest important joc. A intrat OK în joc, pe un post care joacă şi la noi, că şi la Craiova joacă fie pe dreapta fie pe stânga, ca la Bologna. Este un pas important în cariera sa să debuteze la un asemenea joc, este îmbucurător pentru noi, pentru el pentru toată lumea că debutul său a coincis cu un rezultat pozitiv pentru că Italia, care deşi se află în reconstrucţie, este o mare echipă. De acum totul depinde de el, să evolueze ca şi până în acest moment şi prestaţiile sale să-l impună chiar printre titularii primei reprezentative ”, a spus principalul oltenilor.

Omul care a insistat pentru aducerea sa la Craiova, fostul preşedinte, în prezent scouter, Ion Geolgău, anunţa încă din momentul convocării că Ivan îşi va face debutul printre tricolori.

“Aşa cum am spus încă dinainte, era logic să fie introdus de nea Puiu, altfel l-ar fi lăsat să joace la tineret unde erau meciuri de calificare, nu amicale. E clar că îl place foarte mult şi are gânduri mari cu el pentru turneul final al C.E. pentru că mai sunt opt luni până atunci şi poate progresa foarte mult”, este de părere Geolgău.

Și continuă despre modul cum a intrat Ivan în joc: “Chiar vorbeam cu Cristi (n.r. Silvian Cristescu) că a intrat bine în joc, a centrat fantastic la colţul lung în şase metri, dar ghinionul a fost că acolo se afla Maxim, care este foarte scund. Cred că nea Puiu nu îşi punea mari speranţe în evoluţia sa atunci când l-a introdus, scorul era 2-1 pentru italieni, dar a ieşit bine, Ivan a avut curaj şi nu s-a făcut de râs”.

Cât despre siguranţa pe care a avut-o Geolgău că Andrei va juca contra Italiei, fostul mare jucător al Știinţei a afirmat: “Nu vedeam sensul să-l plimbe degeaba, mai sunt momente când iei un jucător să se obişnuiască cu atmosfera, să-l vezi cum se comportă la prima reprezentativă, dar în cazul său selecţionata de tineret avea nevoie de el pentru dubla cu Danemarca şi Țara Galilor”.

 

Politica