luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Arestați pentru evaziune fiscală

Doi olteni sunt acuzați de evaziune fiscală. Aceștia au creat un prejudiciu de peste 670 mii lei bugetului de stat.

“Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 30.10.2015 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţii BM şi CFC sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b  şi alin. 2 din Lg.241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 din V.C.p.

Inculpatul CFC. a fost reţinut pe o durată de 24 de ore în Arestul IPJ Olt începând cu data de 17.11.2015 ora 16.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a reţinut că în perioada 14.10.2010-30.11.2011 inculpaţii BM şi CFC, în calitate de administrator de drept şi respectiv administrator de fapt ai SC B.M.S. SRL – Văleni, jud. Olt,  au omis să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale desfăşurate cu alte societăţi comerciale, creându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 670.263 lei.

Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, la data de 18.11.2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a propus arestarea preventivă a inculpaţilor BM şi CFC pe o perioadă de 30 de zile, cu precizarea că pentru inculpatul BM s-a solicitat arestarea acestuia în lipsă, întrucât se sustrage de la urmărirea penală.

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acţiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Politica