duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Gala Rotary Club Craiova, la a treia ediţie

Rotary Club Craiova, Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană a Culturii şi Opera Română Craiova pregăteşte pentru joi 26 noiembrie, de la ora 19.00 cea de-a treia ediţie a Galei “Rotary susţine excelenţa în comunitate”. Va avea loc un spectacol de excepţie oferit de soliştii, corul şi orchestra simfonică a Filarmonicii Olteniei, iar accesul se face pe baza unei invitaţii în valoare de 150 lei. Fondurile strânse în urma galei vor fi folosite pentru a susţine programele şi proiectele derulate de Rotary Club Craiova în scopul susţinerii comunităţii.

“Cea de a treia ediţie a Galei Rotary Club Craiova Susţine Excelenţa în Comunitate este un proiect de suflet, încercăm să-l perfecţionăm de la an la an, vrem să devină principalul eveniment de strângere de fonduri care să fie investite în comunitatea Craiovei, în comunitatea de excelenţă. După cum bine ştiţi deja din anii trecuţi, sunt patru domenii în care Rotary Club Craiova îşi focusează activitatea, vorbim despre educaţie, sănătate, cultură şi comunitate. Cea mai mare parte a fondurilor obţinute în gala anterioară au fost redirecţioante către burse şi premii oferite elevilor şi studenţilor care s-au întors acasă cu medalii de aur, argint, bronz la olimpiadele naţionale şi internaţionale”, a declarat Andrada Cojocaru, Rotary Club Craiova.

Fondurile Clubului Rotary nu sunt strânse doar în urma acestei gale ci şi cu sprijinul unor donaţii efectuate de mediul de afaceri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea vor fi oferite premii pentru opt personalităţi craiovene. Le va fi recunoscută munca şi rezultatele profesionale.Vor fi câte doi premianţi pentru fiecare dintre axele Clubului Rotary.

Rotary Club Craiova oferă burse pentru fiecare din axele de sprijin ale comunităţii pentru care de peste 18 ani dezvoltă programe şi proiecte în educaţie, sănătate, cultură şi comunitate.

„Vor fi premiate opt personalităţi ale Craiovei, consacraţi şi tineri, care prin ceea ce fac în fiecare zi transformă comunitatea noastră într-un loc mai frumos şi mai bun. Între momentele de decernare a premiilor de excelenţă, prezentate de Andrada Cojocaru şi Dan Păsărin, Opera Româna Craiova ne va încânta cu un spectacol impresionant şi emoţionant oferind participanţilor un cadou muzical de înalt nivel artistic”, a declarat prof.dr. Cristian Spulbăr, coordonator proiect.

Aflată la a treia ediţie, Gala Rotary Club Craiova îşi propune strângerea de fonduri pentru programele şi proiectele organizate în scopul susţinerii comunităţii:

-Rotary Susţine Calitatea în Educaţie. Din fondurile strânse în urma organizării galei vor fi alocate cel puţin 20 de burse pentru elevii din liceele implicate în program. O bursă are valoarea de 3.000 lei, respectiv 300 lei/lună pe durata întregului an şcolar). Bursele se acordă elevilor care, în cursul anului anterior, au avut rezultate deosebite la învăţătură, la concursurile şi olimpiadele şcolare şi care la nivel de familie nu se pot bucura de o susţinere materială corespunzătoare.

-Rotary Susţine Sănătatea. O parte din donaţiile primite vor fi orientate către proiectele dedicate suţinerii sănătăţii. Prin proiectul “Control dentar pentru copii” au beneficiat de control dentar gratuit peste 900 de copii din mediul rural şi zonele limitrofe Craiovei. Modernizarea unui salon de la Maternitate şi dotarea Clinicii de Ginecologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu paturi şi alte echipamente sunt alte acţiuni ale Rotarienilor craioveni pe linia sprijinirii sănătăţii în comunitate. La acestea putem adăuga şi proiectele care au vizat: dotarea cu echipamente de monitorizare a apei pentru secţiile de Neonatologie şi Pediatrie ale spitalelelor din Craiova, Băileşti şi Filiaşi şi, nu în ultimul rând, înfiinţarea în cadrul Dispensarului Cârna a unui cabinet medical şi a unuia stomatologic.

-Rotary Susţine Cultura. Pe această axă, prin evenimentele culturale pe care le organizează, Rotary Club Craiova  susţine proiectul “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021″. La fel de mult s-a implicat şi în susţinerea financiară a Festivalul Internaţional Shakespeare, organizat la Craiova în anii 2012 şi 2014, a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu”, Craiova 2013 şi 2014, fiind în acelaşi timp partener tradiţional al Târgului de carte Gaudeamus organizat anual în lunile martie – aprilie la Craiova.

-Rotary Susţine Dezvoltarea Sustenabilă a Comunităţii. Sub deviza “a servi mai presus de sine” Rotary Club Craiova promovează şi alte proiecte prin care susţine comunitatea locală. Proiectele Rotary Club Craiova antrenează factori de decizie ai vieţii sociale, economice şi politice, în vederea soluţionării unor probleme diverse care pot apărea într-o comunitate: educaţie, sănătate, protecţia mediului, sprijinirea orfanilor, a copiilor talentaţi, promovarea culturii, susţinerea valorilor familiei.

Invitaţiile pot fi procurate prin intermediul dr. Ciprian Marius Nicolae, telefon contact 0722601812.

 

 

 

Politica